Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Letošní Ski Classics je minulostí. Závod Ylläs - Levi si podmanili Persson a Norgrenová

Seriál dálkových běhů Ski Classics tradičně vyvrcholil ve Finsku na 70 kilometrů dlouhé trati klasickou technikou mezi Ylläs a Levi. Mezi muži byl nejlepší Švéd Emil Persson před norskou dvojicí Johan Hoel - Andreas Nygaard, kterému třetí místo stačilo k celkovému triumfu. V ženské kategorii udělala 25. vítězstvím v prestižním seriálu tečku za veleúspěšnou kariérou Švédka Britta Johanssonová Norgrenová.

Devětatřicetiletá rodačka z Uppsaly nedala v závěrečném spurtu na měkkém sněhu šanci o pět let mladší Norce Astrid Öyre Slindovové. Třetí dojela s odstupem 1,22 minuty její krajanka Thea Krokan Murudová. 

"Bylo to velmi emotivní. Moc jsem si přála odjet perfektní závod a podařilo se mi to. Je to úžasná tečka za kariérou," řekla dojatá Johanssonová Norgrenová, která seriál Ski Classics opanovala pošesté. V rozlučkové sezoně se vrátila na trůn poté, co ji na něm po pěti triumfech v řadě loni vystřídala krajanka Lina Korsgrenová, jež letos skončila čtvrtá.

Nygaard vyhrál celkovou klasifikaci potřetí. Loni kraloval Persson, ale předtím si běžci z Norska podmanili devět ročníků za sebou.

Karolína Grohová obsadila v Levi 51. místo. Nejlepší z pětice českých mužů Fabián Stoček byl šestadvacátý, Jiří Pliska pětatřicátý, Stanislav Řezáč sedmatřicátý, Jan Šrail devětatřicátý a Václav Sedláček dorazil do cíle na 50. příčce.     

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články