Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Legkov chce zase závodit, kvůli předběžné suspendaci se obrátil na CAS

Lausanne – Olympijský vítěz Alexandr Legkov nevzdává boj o účast na mistrovství světa v Lahti, které startuje už 22. února. Ruský běžec na lyžích čelí podezření z porušení dopingových pravidel. Kvůli předběžnému zákazu startů se nyní obrátil na mezinárodní sportovní arbitráž CAS a požaduje urychlené zrušení suspendace.

Legkov, jenž v Soči získal olympijské zlato v závodě na 50 km, patří mezi ruské sportovce podezřelé ze zapojení do státem podporovaného dopingového systému a z manipulace se vzorky. Své odvolání k CAS opírá o tvrzení, že před OH v Soči v době od 1. ledna do 5. února 2014 podstoupil třináct dopingových kontrol a všechny měly negativní výsledek.

Dvanáct z nich se navíc uskutečnilo mimo Moskvu, a to v Lausanne, Drážďanech a Kolíně nad Rýnem. Dvakrát testován byl i během olympiády v Soči.

Třiatřicetiletý Legkov je jedním z šesti ruských běžců na lyžích, kteří mají od 22. prosince předběžně zastavenou činnost. FIS je suspendovala na základě zprávy Světové antidopingové agentury (WADA). Jejich vzorky z olympijských her v Soči údajně vykazovaly známky neautorizovaného otevření.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články