Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kaiser Maximilian Lauf vyhráli Nygaard a Smutná

Seefeld – Šedesátikilometrový Kaiser Maximilian Lauf vyhrála Češka Kateřina Smutná. V závodu mužů zvítězil ve finiši Nor Anders Nygaard. Nejlépe z Čechů zvládl další pokračování seriálu Ski Classics Petr Novák, který dojel sedmý. Lukáš Bauer obsadil 23. místo. Stanislav Řezáč musel kvůli zdravotním problémům odstoupit.

Smutná, která v minulých letech jezdila za Rakousko a od této sezony opět reprezentuje Českou republiku, porazila o 11 sekund Astrid Oyre Slindovou z Norska a dostala se na druhé místo v průběžném pořadí seriálu.

Smutná, jež jezdí za Team Santander, v sezoně vyhrála ve švýcarské Pontresině prolog na osm kilometrů a v La Sgambedě na 30 km byla druhá. Protože nejela Vasaloppet China v Čchang-čchunu, není v čele Ski Classics. Ten vede Britta Johansson Norgrenová ze Švédska, která dojela do cíle třetí.

Česká reprezentantka profitovala z toho, že si jako jedna ze dvou lyžařek nechala namazat stoupací vosk, zatímco ostatní soupeřky jely soupaž na hladkých lyžích. "Bylo to správné rozhodnutí," prohlásila Smutná. "Byl to hodně těžký závod kvůli podmínkám, ale lyže fungovaly super," dodala.

Mezi muži se na dalších místech za vítězem seřadili v závěrečném spurtu Nor Tord Asle Gjerdalen a jeho krajan Stian Hoelgaard. Novák ztratil na vítěze necelé tři sekundy, Bauer byl zpět o více než půl minuty.

"Pořadatelé nestíhali uklízet sníh z trati. Přitom říkali, že mají připraveno pět strojů, a slibovali, že v rámci možností bude trať udržovaná. Nezvládli to ani jednou, takže jsme chvílemi měli sníh do půlky lýtek," popisoval Bauer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články