Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Jizerská padesátka je skoro vyprodána, pojede se za každou cenu

Praha - Dálkový běh na lyžích Jizerská padesátka je téměř vyprodán. Trať královského závodu na 50 km klasicky, který se pojede 11. ledna, má kapacitu 4 800 běžců a zbývá už jen 400 míst. Akce je součástí série Ski Classics a měla by se jet za jakýchkoli podmínek, třeba i na zkrácené trati.

Jizerská padesátka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Letos v únoru se ČEZ Jizerská 50 popáté v historii neuskutečnila kvůli nedostatku sněhu a neběžely se ani doprovodné závody. Pro rok 2015 se proto pořadatelé rozhodli, že zkusí závod zrealizovat v maximálním možném rozsahu.

"Nepřipouštíme si možnost, že by sníh nebyl, což se statisticky dvakrát po sobě nestalo a doufám, že netrefíme tenhle unikát. Pokud ano, řešila by se délka trati dle aktuální situace. Nechme ale tyto úvahy stranou, protože věříme, že sníh napadne. Předpověď je dobrá, má začít mrznout a začneme vyrábět sníh," uvedl marketingový partner akce David Douša.

Lukáš Bauer
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Na startu by se měli objevit Lukáš Bauer a trojnásobný vítěz Stanislav Řezáč. "Jizerská padesátka je dost těžký závod, ale budu se snažit neudělat ostudu. Rád bych byl do šestého místa, bylo by to lepší do třetího, ale konkurence je každým rokem větší," řekl Řezáč, který Jizerskou padesátku naposledy ovládl v roce 2012.

Jizerská padesátka prodloužila smlouvu se seriálem závodů Ski Classics do roku 2019. "Máme díky tomu před sebou dlouholetou jistotu," řekl Douša. Na programu má Jizerská padesátka páteční (9. ledna) Volkswagen Bedřichovskou 30 volným stylem, v sobotu (10. ledna) Intersport Jizerskou 25 a víkend vyvrcholí v neděli 11. ledna hlavním závodem na 50 kilometrů klasicky.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Jizerské 50 schází posledních 400 míst
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články