Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jizerská 50 hlásí své padesáté pokračování, hvězdou bude Smutná

Bedřichov – Jubilejní ročník Jizerské padesátky klepe na dveře. Do Bedřichova zavítá celá řada elitních závodníků či závodnic. Jedno jméno však přeci jen poutá pozornost více než jiné. V letošní sezoně totiž dálkovým běhům dominuje česká reprezentantka Kateřina Smutná. Vyhrála pět z šesti podniků seriálu Ski Classics a před domácím publikem hodlá zaútočit na vedoucí pozici Britty Johanssonové Norgrenové ze Švédska. Přímý přenos závodu sledujte v neděli od 8:15 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Třiatřicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou by ráda pokračovala v dosavadních výkonech. Kulaté výročí legendárního závodu nabízí ideální možnost prodloužení vítězné série. Smutná může slavit popáté za sebou. Průběžné druhé místo jí patří pouze z důvodu vynechání závodu v Číně, což i s odstupem času považuje za dobré rozhodnutí.

Před dvěma lety Jizerskou padesátku vyhrála, loni obsadila čtvrté místo. Letos se ovšem pyšní životní formou. "Kdyby to dopadlo jako před dvěma lety, bylo by to úžasné," zasnila se Smutná, která z Bedřichova následně odjede na mistrovství světa do finského Lahti.

Na startu nebude chybět ani veterán českých dálkových běhů Stanislav Řezáč. Vítěz Jizerské padesátky z let 2000, 2001 a 2012 se ovšem v aktuální sezoně s konstatní výkonností příliš nepotkal. Nejlépe byl čtrnáctý v La Diagonele.

Domácí prostředí nicméně vnímá jako silnou motivaci k prolomení neuspokojivých výsledků. "Mám docela formu, ale letos mi nejezdí lyže. Nemám v týmu profesionálního servismana. Pokud bych měl optimální lyže, tak bych do šestého místa mohl zajet. To by bylo super," řekl. "Chci využít norský servis, snad se to povede," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články