Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Havlíčkové útok na medaili na MSJ opět nevyšel, na patnáctce dojela dvacátá

Barboře Havlíčkové nevyšel útok na medaili ani v druhém startu na juniorském mistrovství světa v klasickém lyžování v Lahti. V závodu na 15 km klasicky s hromadným startem dojela účastnice loňských olympijských her až na dvacátém místě, lepší byla i její reprezentační kolegyně Pavlína Votočková na 18. místě. Vítězství z pětky zopakovala Švédka Frida Karlssonová. Závod juniorů na 30 km vyhrál Ital Luca Del Fabro, nejlepší z Čechů byl devětadvacátý Mike Ophoff.

Start závodu na 15 km klasicky
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Kalle Parkkinen

Votočková s Havlíčkovou se během závodu držely u sebe a pohybovaly se okolo dvacátého místa. Poslední kilometry se lépe povedly Votočkové, která do cíle dorazila na osmnácté pozici a připsala si nejlepší umístění na juniorském mistrovství světa.

"Mám ohromnou radost, v cíli jsem nevěděla, jestli brečet štěstím nebo zimou. Bylo to super, pro mě je to zatím nejlepší výsledek, loni jsem nebyla ani v první třicítce, takže jsem prostě nadšená," uvedla.

Osmnáctiletá Havlíčková na MSJ obhajovala čtvrté a páté místo z loňského šampionátu v Gomsu a z výsledků ve Finsku byla zklamaná. Stejně jako v úterním závodu na 5 km volnou technikou, v němž byla dvanáctá, bojovala s třeskutým mrazem v dějišti.

Je nám líto, video expirovalo.
Kamínek v botě Havlíčkovou na MSJ nezastavil, soupeřky však ano

"Začali jsme v minus 14 a skončili u minus 20 a půl. Nikdy jsem nevzdala žádný závod a nechtěla jsem s tím ani začínat, ale kdyby to nebylo mistrovství světa, tak bych to snad udělala. Považuju za své osobní vítězství to, že jsem závod dokončila," uvedla Havlíčková.

"Hodnotím to jako obrovskou zkušenost. Pokud se budu z těchto výsledků hroutit, tak ničemu nepomůžu. Pořád je mi osmnáct a tohle jsou zážitky, které k tomu patří. Jsou to překážky, které člověk musí překonávat," dodala.

Ve skocích na lyžích bylo nejvýraznějším českým výsledkem 15. místo Zdeny Pešatové. Do druhého kola se probojovala také 28. Štěpánka Ptáčková, naopak ze čtveřice juniorů se do finálové třicítky nedostal nikdo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články