Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Domácí Jouve předčil ve sprintu v Les Rousses Klaeba, radovala se i Skistadová

Na startu klasického sprintu ve francouzském Les Rousses nechyběla čtveřice českých reprezentantů Tereza Beranová, Ondřej Černý, Luděk Šeller a Michal Novák. Ani jednomu z nich však závod nevyšel, všichni svorně vypadli už ve čtvrtfinále. Ženské finále ovládla Norka Kristine Skistadová, mezi muži se radoval domácí Richard Jouve, který si ve finiši uhlídal těsný náskok před norským favoritem Johannesem Klaebem.

Nejlepší z pětice českých reprezentantů byl na 18. místě Luděk Šeller, jemuž k postupu do semifinále na čas scházely necelé čtyři desetiny sekundy. Do první dvacítky se vešla i devatenáctá Tereza Beranová, bodovali rovněž 23. Ondřej Černý a 28. Michal Novák. Kateřina Janatová jako jediná z Čechů nepostoupila z kvalifikace.

Zatímco Skistadová byla nejrychlejší už v kvalifikaci a finále ovládla způsobem start-cíl, Jouve musel o výhru bojovat až do finiše. Nakonec odrazil Klaebův nástup o devět setin a před domácím publikem oslavil čtvrtý triumf v SP. Třiadvacetiletá Skistadová byla v SP dosud nejlépe čtvrtá.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články