Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Björgenová dá přednost přípravě na MS a vynechá Tour de Ski

Oslo - Vítězka předminulého ročníku Marit Björgenová se nezúčastní Tour de Ski. Hvězdná norská lyžařka nebude 31. prosince na startu, protože se soustředí na únorové mistrovství světa v Lahti. Jedenáctý ročník Tour de Ski potrvá do 8. ledna a běžce na lyžích čeká sedm závodů ve Švýcarsku, Německu a Itálii.

Šestinásobná olympijská vítězka a majitelka rekordních čtrnácti titulů z mistrovství světa Björgenová v roce 2015 poprvé v kariéře vyhrála Tour de Ski a získala poslední velký titul, který jí ve sbírce chyběl. Vloni v prosinci přivedla na svět syna Mariuse. Po mateřské pauze se letos vrátila do Světového poháru, v listopadu vyhrála ve finské Ruce první distanční závod sezony a aktuálně jí patří čtvrté místo v celkovém pořadí.

Na startu Tour de Ski nebude ani obhájkyně prvenství z let 2014 a 2016 Therese Johaugová, jež má minimálně do poloviny února zastavenou činnost kvůli podezření z dopingu.

V norském týmu naopak figuruje Petter Northug, který v této sezoně startoval jen v Lillehammeru a skončil tam devátý ve sprintu a až 51. na volné desítce. Třináctinásobný mistr světa se před sezonou necítil fit a teprve hledá formu. Tour de Ski vyhrál v roce 2015, poté co mu letos v létě bylo vítězství přiřčeno po dodatečné diskvalifikaci vítězného krajana Martina Johnsruda Sundbyho kvůli porušení pravidel o dopingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články