Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Bauera opět přibrzdily zdravotní potíže

Praha - Kvůli zranění ukončil nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer minulou sezonu předčasně a zdravotní patálie komplikují i jeho přípravu na letošní zimu. Uzdravení bolavé paty trvalo nečekaně dlouho, tři měsíce, zhruba před měsícem si navíc Bauer při rychlostním tréninku přivodil zranění stehenního svalu, takže si musel "dopřát" měsíc bez aerobní zátěže.

Lukáš Bauer
zdroj: ISIFA/EPA

"Je to nekonečný příběh. Ale to bych nebyl já, kdyby nebyly nějaké problémy," utrousil Bauer, věčně nemocný nebo zraněný muž. "Takže nemůžu být stoprocentně s přípravou spokojený, tak na devadesát procent," doplnil. Kontrola prokázala odtržení části stehenního svalu, takže ortel zněl měsíc klidu. "Nemohl jsem na kolo a běhat, ale o to víc jsem posiloval," popsal.

Už týden trénuje, ale bude měnit svůj plánovaný program. V pondělí půjde na vyšetření, a neodjede proto v neděli na reprezentační soustředění do Ramsau. Podle výsledků testů se rozhodne, jestli zůstane doma, nebo jestli dorazí za týmem. "Rozhodně dám na radu lékařů," uvedl Bauer, který za celou kariéru neměl v některé ze sezon zdravotní potíže jen jednou.

Běžecký sprint
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

"Ale není to takový problém, natrénoval jsem všechno, co bylo třeba," ujistil. "I když s tou patou to trvalo dlouho," uznal. I přes výpadek v tréninku Bauer vyhrál testovací závody v Německu proti domácím soupeřům i silným Rusům. "Do těch testů jsem vstupoval s nejistotou, protože příprava byla poznamenaná, ale výsledek mi nalil optimismus do žil," prohlásil.

Každý prostoj v tréninku přípravu na sezonu ovlivní, ale rozhodně by to podle Bauera nemělo zhatit vrcholy sezony. Těmi budou Tour de Ski na přelomu roku i únorové mistrovství světa ve Val di Fiemme. Začátek sezony Bauer také stihne. "Plán nastoupit do prvních závodů se nemění," poukázal na třetí listopadový víkend.

Zvažuje i dálkové běhy, protože Jizerská padesátka letos poprvé nekoliduje s Tour de Ski. "Uvidíme, jak se dám dohromady," upozornil na pouhou týdenní pauzu mezi oběma náročnými závody. Stěžejním cílem je pro něj medaile z mistrovství světa, hlavním závodem bude 15 km volnou technikou. "Beru to tak, že sezona má dva vrcholy. Ale Tour de ski jsem už vyhrál," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články