Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bauer poběží jen některé závody SP. Lídrem distančních závodů by měl být Jakš

Praha - Poslední dny přípravy má před sebou česká reprezentace běžců na lyžích. A je jasné, že v nové sezoně se bude muset z velké části obejít bez Lukáše Bauera. Vítěz Světového poháru z roku 2008 se bude koncentrovat pouze na vybrané podniky. Lídrem v distančních závodech by se tak měl stát Martin Jakš.

Je nám líto, video expirovalo.
Běžkaře čeká poslední fáze přípravy. Bauer poběží jen některé závody SP

Český běh na lyžích zažívá oproti minulým bohatým desetiletím výsledkově o poznání chudší léta. A tomu odpovídají i cíle pro letošní sezonu. "Dobrý výsledek je bodovat, to je základ," říká nový lídr distančních běžců Martin Jakš. "Kolem dvacítky to už je lepší a když se zadaří do patnáctky, jsou to už super výsledky," soudí český reprezentant.

Naopak ve sprintech se naděje upínají zvláště k Dušanu Kožíškovi, kterého čeká už patnáctá sezona. Své nepřekonané maximum zažil třiatřicetiletý český běžec před devíti lety, kdy v Sapporu obhájil bronz z mistrovství světa ze Oberstdorfu ve sprintu dvojic.

"Málokdo má asi za sebou patnáctou sezonu, takže už jen setrvat tolik let v reprezentaci je docela úspěch," myslí si Kožíšek. Stejně jako ostatní čeští reprezentanti by i rodák z Jilemnice chtěl zazářit na mistrovství světa v Lahti, které se bude konat v únoru příštího roku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články