Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bauer nepojede Tour de Ski, soustředí se na MS

Praha - Lukáš Bauer vynechá lednový závod Tour de Ski, který v letech 2008 a 2010 vyhrál a v roce 2011 v něm byl třetí. Chce se totiž soustředit hlavně na mistrovství světa ve švédském Falunu, které se uskuteční ve druhé polovině února.

Ilustrační foto

"Žádná Tour de Ski," uvedl Bauer. "Uznávám, že nikdy nic není definitivní, ale už na jaře jsem si řekl, že to kvůli mistrovství světa udělám. Může to být klidně moje poslední sezona, i když to se teprve uvidí, tak jsem se rozhodl, že Tour obětuji," řekl sedmatřicetiletý lyžař, který chce ve Falunu uspět zejména na 50 km klasicky. 

Už před olympijskými hrami absolvoval pouze začátek Tour de Ski a pak ze závodu kvůli přípravě na Soči odstoupil. "Už minule jsem tam nechtěl," řekl Bauer. Letos mu k rozhodnutí pomohla i skutečnost, že vítěz Tour de Ski Martin Johnsrud Sundby z Norska na olympiádě zklamal. "Byť měl bronz, byl to jen odvar jeho formy z Tour," konstatoval Bauer. Naopak Švéd Johan Olsson, který Tour pravidelně nejezdí, pak v Soči závodil skvěle. "A měl dvě medaile," upozornil majitel tří cenných kovů z OH v Turíně a Vancouveru.

Ve světovém poháru Bauer chce jezdit všechny závody kromě sprintů a také nastoupí do několika dálkových běhů včetně Jizerské padesátky. V žádném profesionálním týmu ale zatím není. "Je dobré nemít povinnosti, i když to pro mě bude finančně i organizačně náročnější," řekl.

Na vrchol sjezdovky Alpe Cermis, kde končí Tour de Ski, by se ale ještě jednou rád podíval. To by znamenalo, že ani tato sezona nebude Bauerova poslední, i když o konci kariéry přemýšlel i po olympiádě v Soči. "Já jsem nikdy neřekl, že tohle je moje poslední sezona. To se všechno teprve uvidí," dodal vítěz světového poháru z roku 2008.

Je nám líto, video expirovalo.
Bauer vynechá etapový závod Tour de Ski
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články