Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bauer: Chci se dostat ze dna zpátky na výsluní

Nové Město na Moravě - Běžec na lyžích Lukáš Bauer už spřádá plány na návrat do světové špičky. V Novém Městě na Moravě zjistil, že ho zlomená žebra při maximálním výkonu nebolí a jeho stav se nezhoršuje, začne tedy naplno trénovat, aby se v Lahti 21. února vrátil do Světového poháru závodem ve skiatlonu. Do té doby ho čekají nejspíš tři dálkové běhy v rámci kondiční objemové přípravy, jako první příští neděli Marcialonga ve Val di Fiemme.

Bauer měl při štafetovém závodě na Vysočině o poznání lepší náladu než po sobotním individuálním startu. Když po závodu na 15 km volnou technikou hovořil s novináři, počítal s umístěním v poslední desítce. Nakonec byl při pohledu na výslednou 43. pozici mile překvapen.

"Od té doby prohlašuju, že jsem nejrychlejší gaučák," pousmál se a upozornil, že dva měsíce kvůli zlomeným žebrům jen ležel. "Pokud to bylo to nejhorší, co jsem schopen předvést, tak se těším na příště," uvedl už v lepší náladě.

Tu mu dodal výkon na trati druhého klasického úseku štafety, který je zvyklý jezdit a jel ho i při bronzovém olympijském závodu ve Vancouveru. Byť mu jeden 2,5 km dlouhý novoměstský okruh trvalo, než se 'zapracoval'. "Pak jsem se zberchal, našel jsem si tempo a pak se mi i přes trápení celkem dařilo," řekl Bauer. "Ale velmi rád jsem to předával dál," upozornil hned.

Ve štafetě se mu hodily zkušenosti, neboť podmínky na Vysočině se po mrazivých dnech změnily a teploty vyskočily nad nulu. "Špatně se odráželo ze stopy po oblevě, musel jsem se hodně klidnit, abych se dobře odrážel," prohlásil osmatřicetiletý medailista z olympijských her a mistrovství světa.

Po víkendu se ale podle očekávání cítí celý bolavý. "Asi budu raději rentiérem," žertoval. Ale hned zvážněl. "Teď mám před sebou snahu z toho dna se dostat zpátky k výsluní. Snad přesvědčím, abych mohl pokračovat v závěru sezony," toužil po startu i v závěrečném miniseriálu v Kanadě. "Dneska to pocitově bylo celkem dobré," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články