Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ani vstupné zdarma netáhlo. SP běžkařů sledovala poloprázdná Vysočina aréna

Nové Město na Moravě - Závody Světového poháru, tentokrát v běžeckých lyžařských disciplínách, hostilo o víkendu Nové Město na Moravě. Ani návrat zraněného Lukáše Bauera a nulové vstupné nepomohly přilákat do areálu návštěvu srovnatelnou třeba s biatlonem.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatá lyže se potýkala s vlažným diváckým zájmem

Zlatá lyže divácky netáhla, za celý víkend navštívilo podnik Světového poháru ve Vysočina aréně jen něco přes sedm tisíc lidí. "Popravdě jsem očekával, že přijde víc diváků, ale ti, co tady byli, udělali skvělou atmosféru," přiznává český reprezentant Lukáš Bauer. Před jedenácti lety přitom na stejném místě fandilo právě Bauerovi nebo Kateřině Neumannové více než dvacet tisíc diváků.

Zimním sportem číslo jedna je ale momentálně v Česku biatlon, třeba před třemi lety navštívilo během osmi dnů mistrovství světa na Vysočině přes 200 tisíc lidí. A i letošní IBU Cup, biatlonová "druhá liga", přilákal do Nového Města 7,5 tisíce fanoušků. "Ta éra se určitě jednou vrátí, oblíbenost sportů jde ve vlnách. Teď je nahoře biatlon, ale nikde není psáno, že za čtyři roky to nemůže být naopak," soudí předseda organizačního výboru SP v Novém Městě Jiří Hamza.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články