Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Ledecká si v super-G v Cortině dojela pro 16. místo, Vonnová naznačila konec kariéry

Ester Ledecká skončila šestnáctá v superobřím slalomu v Cortině d'Ampezzo a zaznamenala druhý nejlepší výsledek v disciplíně ve Světovém poháru. Pojedenácté v sezoně vyhrála Mikaela Shiffrinová, další hvězdná Američanka Lindsey Vonnová závod nedokončila a kvůli zdravotním problémům naznačila konec kariéry.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/Giovanni Auletta

"Musím popřemýšlet o tom, jestli to nebyl vůbec poslední závod," řekla čtyřiatřicetiletá Vonnová v slzách televizi ÖRF. "Nechtěla bych ještě končit, ale už dál nemůžu," dodala americká sjezdařka, která bojuje s bolestí v koleni. Kvůli tomu měla být tato sezona její poslední. Je teď ale možné, že už v ní ani nebude pokračovat a na rekordní počet výher ve Světovém poháru nezaútočí. Legendární Švéd Ingemar Stenmark má na kontě 86 vítězství, Vonnová 82.

Ledecká vyrazila na trať jako první za třicítkou a na prvním mezičasu ztrácela na Shiffrinovou dvě setiny. Ale její ztráta postupně narůstala, na posledním skoku navíc měla potíže a v cíli z toho byl odstup 1,26 sekundy. V té chvíli figurovala Ledecká na 15. místě, o příčku níže Češku odsunula Norka Kajsa Vickhoffová Lieová, která skončila překvapivě sedmá.  

"Jízdu jsem si užila, ale byla tam spousta nepřesností a chyb. Super-G jsem tady jela poprvé, možná to je malinký handicap, ale nemám se na co vymluvit, prostě jsem měla být rychlejší. S výsledkem jsem strašně spokojená, v některých místech jsem měla jet trošku jinak," řekla Ledecká.

Šokující vítězka super-G z olympiády v Pchjongčchangu Ledecká zajela superobří slalom v SP lépe jen loni v prosinci, kdy skočila jedenáctá ve Val Gardeně.

Za vedoucí ženou SP Shiffrinovou skončila druhá s odstupem 14 setin Tina Weiratherová z Lichtenštejnska. Rakušanka Tamara Tipplerová dojela třetí. Druhá česká reprezentantka na startu Kateřina Pauláthová jízdu nedokončila.

Poslední rychlostní závody před mistrovstvím světa jsou na programu příští víkend v Garmisch-Partenkirchenu. "Je to jeden z mála kopců, který znám trošku víc. Už jsem tam jela třikrát," těšila se Ledecká do Německa.

SP v sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo (Itálie):

Ženy - super-G:
1. Shiffrinová (USA) 1:22,48, 2. Weiratherová (Licht.) -0,16, 3. Tipplerová (Rak.) -0,18, 4. Grenierová (Kan.) -0,48, 5. Fluryová -0,61, 6. Holdenerová (obě Švýc.) -0,67, 7. Lieová a Mowinckelová (obě Nor.) obě -0,72, 9. Venierová (Rak.) a Rebensburgová (Něm.) obě -0,74, ...16. Ledecká -1,26, Pauláthová (obě ČR) nedokončila.  

Průběžné pořadí super-G (po 4 z 8 závodů): 1. Shiffrinová 300, 2. Weiratherová 236, 3. Mowinckelová (Nor.) 211, 4. Rebensburgová 157, 5. Schmidhoferová (Rak.) 153, 6. Štuhecová (Slovin.) 144, ...24. Ledecká 45.  

Průběžné pořadí SP (po 21 z 37 závodů): 1. Shiffrinová 1494, 2. Vlhová (SR) 898, 3. Holdenerová 637, 4. Rebensburgová 509, 5. Schmidhoferová 481, 6. Mowinckelová 477, ...39. Ledecká 129, 98. Capová (ČR) 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články