Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rakušané se po šesti letech dočkali. Slavnému Hahnenkammu vládne Mayer

Na Hahnenkammu mu to opět nevyšlo. Největší favorit sjezdu Světového poháru v Kitzbühelu a dosavadní suverén sezony v této disciplíně Švýcar Beat Feuz se nakonec podělil o stříbro s Rakušanem Vincentem Kriechmayerem. Šampion nejprestižnějšího sjezdu je Matthias Mayer. Rakousko tak má po šesti letech domácího závodníka na nejvyšším stupni.

Rakouský lyžař Matthias Mayer zvítězil na Hahnenkammu
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Trovati

"Neznám větší blaho, to musím říct. Vyrazit vstříc těm tisícovkám lidí, být ve vedení, to je prostě neuvěřitelné. Už nahoře je spousta fanoušků, všichni mi fandili a oslavovali. Hrozně jsem se na tu jízdu těšil, bylo to neuvěřitelné," radoval se v cíli dvojnásobný olympijský vítěz.

Posledním Rakušanem, který na sjezdovce Streif vyhrál sjezd, byl v roce 2014 Hannes Reichelt. "Když se podaří vyhrát v Kitzbühelu, je to mimořádně skvělé. Člověk na tom tvrdě pracuje a je úžasné, když to vyjde," dodal Mayer, jenž oslavil osmé vítězství v SP.

Společně s Kriechmayrem se v 80. ročníku Hahnenkammu postarali o osmý double Rakušanů. Naposledy v roce 2001 vedl dokonce trojnásobný triumf domácích sjezdařů Hermann Maier před Hannesem Trinkelem a Stephanem Eberharterem, který se o třetí místo dělil s Američanem Daronem Rahlvesem.

Je nám líto, video expirovalo.
Mayerova vítězná jízda ve sjezdu v Kitzbühelu

Bývalý mistr světa ve sjezdu Feuz se musel v Kitzbühelu spokojit se stříbrem počtvrté za posledních pět let. "Zase to nestačilo. Ale s druhým místem na nejtěžší trati v Kitzbühelu musí být člověk spokojený," řekl Švýcar. "Ve Wengenu bylo štěstí na mojí straně už třikrát, tady mi nepřálo," dodal.

Díky druhému místu si Feuz upevnil vedení v průběžném pořadí disciplíny, před třetím Mayerem vede o 180 bodů. Druhý je zatím Dominik Paris, loňský vítěz z Kitzbühelu si ale tento týden při tréninku zlomil lýtkovou a holenní kost a sezona pro něho skončila. "Je velká škoda, co se stalo Dominikovi, byl to mezi námi skvělý souboj," zalitoval Švýcar, jenž ve všech šesti sjezdech v sezoně skončil na stupních vítězů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články