Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rakušané se po šesti letech dočkali. Slavnému Hahnenkammu vládne Mayer

Na Hahnenkammu mu to opět nevyšlo. Největší favorit sjezdu Světového poháru v Kitzbühelu a dosavadní suverén sezony v této disciplíně Švýcar Beat Feuz se nakonec podělil o stříbro s Rakušanem Vincentem Kriechmayerem. Šampion nejprestižnějšího sjezdu je Matthias Mayer. Rakousko tak má po šesti letech domácího závodníka na nejvyšším stupni.

Rakouský lyžař Matthias Mayer zvítězil na Hahnenkammu
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Trovati

"Neznám větší blaho, to musím říct. Vyrazit vstříc těm tisícovkám lidí, být ve vedení, to je prostě neuvěřitelné. Už nahoře je spousta fanoušků, všichni mi fandili a oslavovali. Hrozně jsem se na tu jízdu těšil, bylo to neuvěřitelné," radoval se v cíli dvojnásobný olympijský vítěz.

Posledním Rakušanem, který na sjezdovce Streif vyhrál sjezd, byl v roce 2014 Hannes Reichelt. "Když se podaří vyhrát v Kitzbühelu, je to mimořádně skvělé. Člověk na tom tvrdě pracuje a je úžasné, když to vyjde," dodal Mayer, jenž oslavil osmé vítězství v SP.

Společně s Kriechmayrem se v 80. ročníku Hahnenkammu postarali o osmý double Rakušanů. Naposledy v roce 2001 vedl dokonce trojnásobný triumf domácích sjezdařů Hermann Maier před Hannesem Trinkelem a Stephanem Eberharterem, který se o třetí místo dělil s Američanem Daronem Rahlvesem.

Je nám líto, video expirovalo.
Mayerova vítězná jízda ve sjezdu v Kitzbühelu

Bývalý mistr světa ve sjezdu Feuz se musel v Kitzbühelu spokojit se stříbrem počtvrté za posledních pět let. "Zase to nestačilo. Ale s druhým místem na nejtěžší trati v Kitzbühelu musí být člověk spokojený," řekl Švýcar. "Ve Wengenu bylo štěstí na mojí straně už třikrát, tady mi nepřálo," dodal.

Díky druhému místu si Feuz upevnil vedení v průběžném pořadí disciplíny, před třetím Mayerem vede o 180 bodů. Druhý je zatím Dominik Paris, loňský vítěz z Kitzbühelu si ale tento týden při tréninku zlomil lýtkovou a holenní kost a sezona pro něho skončila. "Je velká škoda, co se stalo Dominikovi, byl to mezi námi skvělý souboj," zalitoval Švýcar, jenž ve všech šesti sjezdech v sezoně skončil na stupních vítězů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články