Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Závodit doma dvakrát ve slalomu? Víc jsem si snad ani nemohla přát, zářila Dubovská

Za vrcholnou událost v letošní sezoně označila Martina Dubovská víkendové závody Světového poháru ve Špindlerově Mlýně. Třicetiletá rodačka z Třince se těší na plné tribuny, kde nebude scházet její rodina. I proto chce podat ještě lepší výkon než obvykle. Po pátečním tréninku zároveň přiznala, že bude před startem domácího podniku lehce nervózní. Přímý přenos prvního kola slalomu sledujte v sobotu od 9:20 exkluzivně na ČT sport Plus.

"Určitě to bude vrchol sezony. Závodit doma dvakrát ve slalomu? Víc jsem si snad ani nemohla přát," řekla Dubovská, které v hodnocení Světového poháru patří mezi slalomářkami 17. místo. Maximem jsou dosud desáté pozice ze Sestriere a Semmeringu. "Tady budu chtít uspět ještě o něco víc než normálně," doplnila.

Poslední dva slalomy však Dubovská nedokončila. V Záhřebu nebyla klasifikována kvůli chybě těsně po startu, ve Flachau zase neprojela správně branku před třetím mezičasem. "Nebylo to moc příjemné, ale teď se soustředím na tento víkend. Snažím se dívat dopředu, a co bylo, bylo," podotkla Dubovská.

Před víkendovými závody trénovala ve slovenské Jasné. Trať ve Špindlerově Mlýně dobře zná. "Tady je asi nejdůležitější nájezd do rovinky. Je potřeba chytit správný rytmus a mít tam rychlost. Myslím, že organizátoři a dobrovolníci udělali obrovský kus práce. Trať bude v dobrém stavu pro všechny," pronesla česká reprezentantka.

Bouřlivá atmosféra

Závody Světového poháru se do Špindlerova Mlýna vrátí po čtyřech letech. V roce 2019 obsadila Dubovská ve slalomu 23. místo. Už tehdy si vychutnala bouřlivou atmosféru.

"Ano, naši fanoušci fandí i ostatním. Třeba v Rakousku fandí jen domácím. Bude tu spousta česko-slovenských fanoušků i díky Petře (Vlhové). Moc se na to těším," zdůraznila Dubovská. Sama bude mít v hledišti rodinu a přátele. "O to musím jet rychleji, abych je potěšila," dodala s úsměvem.

Martina Dubovská
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Trovati

I když bude mít před startem trému, je to podle ní dobré znamení. "Potřebuji být trochu nervózní. Hlavně mám ale radost, že jsem zdravá a mohu ve Špindlu být," prohlásila Dubovská.

Favoritkou bude vedoucí žena Světového poháru Američanka Mikaela Shiffrinová, která má na kontě 84 vítězství a může v neděli vyrovnat absolutní rekord Švéda Ingemara Stenmarka (86). Česká reprezentantka už teď považuje sedmadvacetiletou Shiffrinovou za nejlepší lyžařku historie.

"Určitě ano. Vyhrát tolik závodů Světového poháru v tak mladém věku je něco neskutečného. Letos má neskutečnou formu a je úplně jedno, jestli jede slalom, sjezd, nebo obřák," zakončila Dubovská.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články