Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Závod družstev si v Courchevelu podmanilo Švýcarsko v netradiční sestavě

Švýcarské kvarteto ve složení Darbellayová, Simonet, Ellenbergerová, Janutin ovládlo závod smíšených týmů na finále Světového poháru v alpském lyžování v Courchevelu. Ve finálových jízdách si švýcarští lyžaři poradili s favorizovanými Rakušany.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálový souboj Švýcarska a Rakouska v Courchevelu

Do závodu, který se jede v podobě paralelního obřího slalomu, nenasadili Švýcaři nejsilnější možnou sestavu, nejzkušenější závodnicí byla Andrea Ellenbergerová, která poslední dvě sezony ve Světovém poháru pravidelně boduje v obřím slalomu. Mladý tým, ve kterém kromě Ellenbergerové nastoupili ještě Delphine Darbellayová, Livio Simonet a Fadri Janutin, vyřadil v semifinále nakonec bronzové Německo.

Ve finálových jízdách proti Rakousku nejprve devatenáctiletá Darbelleyová prohrála se zkušenou Richardou Haaserovou. Červená dráha byla nezpochybnitelně rychlejší a Simonet v ní rozdrtil čerstvého olympijského vítěze z týmového závodu Stefana Brennsteinera.

Ve stejné trati porazila o chvíli později Ellenbergerová také Katharinu Truppeovou. Dvaadvacetiletý Fadri Janutin na závěr zajel bezvadnou jízdu v modré dráze proti Patrickovi Feursteinovi a zajistil Švýcarům vítězství.

Švýcarsko je nejsilnějším týmem paralelních týmových soutěží, od debutu této disciplíny ve Světovém poháru v roce 2016 vyhrálo již potřetí. Zároveň je také olympijským vítězem z roku 2018 z Pchjongčchangu.

Finále SP ve sjezdovém lyžování v Courchevelu (Francie):

Paralelní závod družstev: 1. Švýcarsko (Darbellayová, Simonet, Ellenbergerová, Janutin), 2. Rakousko (Haaserová, Brennsteiner, Truppeová, Feurstein), 3. Německo (Kermerová, Rauchfuss, Dürrová, Gratz), 4. Norsko, 5. Francie, 6. Slovinsko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články