Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Závěrečný závod super-G ovládl Pinturault

Lenzerheide - Poslední superobří slalom sezony světového poháru vyhrál v Lenzerheide francouzský lyžař Alexis Pinturault. Šanci na zisk velkého křišťálového glóbu si zkomplikoval Nor Aksel Lund Svindal, který se překvapivě nevešel do bodované patnáctky a před závěrečnými dvěma technickými disciplínami vede před svým rakouským rivalem Marcelem Hirscherem pouze o 19 bodů.

Alexis Pinturault
zdroj: ČTK/AP

Jednatřicetiletý Svindal už měl před finálovým závodem jistý malý glóbus za hodnocení super-G a doufal, že zvýší svůj náskok před Hirscherem, jenž není v rychlostních disciplínách tak silný. Dopadlo to však naopak. Rakušan získal 22 bodů za dvanáctou pozici a Svindal po jízdě plné chyb obsadil se ztrátou dvou a čtvrt sekundy na vítěze šestnácté místo, za něž se ve finále SP body neudělují.

"Je to zklamání. Měl jsem dneska šanci, ale nevyužil jsem ji. Ještě není všechno ztraceno, ale musel bych mít obrovské štěstí a Marcel obrovskou smůlu," uvědomoval si Svindal. "Aksel udělal chybu a hodně ztratil. S tím se ale nedalo počítat. Je úžasné, jak to dopadlo," radoval se Hirscher, jehož nyní čekají jeho silné disciplíny obří slalom a slalom.

Ačkoli se předpokládá, že v nich Svindala porazí, nechtěl Rakušan zapomínat ani na dnešního vítěze Pinturaulta, jenž je průběžně třetí. "Pokud dvakrát upadnu, pak bude Alexis i s odstupem 160 bodů něco schopen udělat," varoval Hirscher, který útočí na třetí prvenství v SP za sebou.

Dvaadvacetiletý slalomář Pinturault si dojel pro sedmé vítězství v kariéře a první v super-G. Na svah se spustil jako poslední šestadvacátý a nečekaně skvělou jízdou překazil radost z premiérové výhry krajanovi Thomasi Mermilldovi Blondinovi, kterého o více než půl sekundy odsunul na druhou pozici. O setinu za druhým Francouzem skončil na třetí příčce americký veterán Bode Miller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články