Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Záhrobská: Chce to postupně, krok za krokem

Praha – Určitou úlevu pocítila lyžařka Šárka Záhrobská po prvních dvou slalomech světového poháru. Návrat na svahy po letní operaci nezhoubného nádoru vyšel bývalé mistryni světa nad očekávání, dvakrát se vešla do elitní patnáctky a zařadila se mezi špičku, ve které by se chtěla opět pevně usadit.

Šárka Záhrobská
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Chce to postupně krok za krokem umístění stabilizovat, a když se to podaří v patnáctce, tak budu ráda," řekla Záhrobská. Ráda by se ve slalomovém žebříčku FIS pro nasazování do závodů vrátila do losované patnáctky. "Je relativně blízko, ale uvidíme. Je to přání pro letošní sezonu," konstatovala.

Slalomová mistryně světa z roku 2007 a bronzová olympijská medailistka z Vancouveru 2010 začala sezonu třináctým místem ve finském Levi, o místo hůř dojela v Aspenu. V průběžném pořadí slalomu jí patří 14. místo. Po dobrém vstupu do sezony cítila určitou úlevu. "Konečně máte srovnání a víte, na čem jste. Každý závod je jiný, ale radost a úleva, že mám na to být ve druhém kole a nahoře, tam byla," řekla sedmadvacetiletá Záhrobská po návratu z Aspenu.

Její projev mezi tyčemi má ve srovnání s minulou sezonou opět jiskru, i když stále po nemoci není v ideální kondici. "Jezdím jinou linii, je kratší, tak i projev potom může být agresivnější. Dřív to lidem přišlo, že jedu opatrně a šetřím se, i když to tak nebylo. Bylo to projevem a ten by se teď mohl hodně změnit," věří, že změny s rakouským koučem Klausem Mayrhoferem budou stále výraznější.

Je nám líto, video expirovalo.
Záhrobská je se sezonou zatím spokojená

S novým trenérem pracují i na ubrání jedné dvou vteřin, aby mohla výsledkově stoupat. A třeba znovu se dostat na stupně vítězů. "Velké rezervy mám na startu a v prvních branách. To je moje slabina, chvilku mi trvá, než chytnu rytmus," řekla Záhrobská. Chce přidat i v dynamice a ještě zkrátit záběr v brankách. "To může dělat v každé pár setinek, a když to vynásobíte, tak to vteřinu a půl až dvě může udělat."

V Americe absolvovala Záhrobská i tři obří slalomy, jeden kategorie FIS a dva v Americkém poháru, a dvakrát skončila pátá a jednou osmá. "Obří slalom je pro mě náročný. Je vidět, že tam ta síla chybí víc než ve slalomu, ale cítím se v něm nesrovnatelně lépe než loni, co se týče techniky," řekla Záhrobská.

Návrat ke startům v obřím slalomu ve světovém poháru, ve kterém tuto disciplínu absolvovala naposledy letos v lednu, nechce uspěchat. "Dokud nebudu cítit, že mám na postup do druhého kola, tak do světového poháru nastupovat nebudu. Byla by to zbytečná energie, se kterou musím ještě šetřit," konstatovala Záhrobská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články