Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zacinká to hned na úvod? Ledeckou čeká na MS super-G

Pondělní kombinace žen musela být odvolána, a tak se o první medaile na mistrovství světa v alpském lyžování v italské Cortině d'Ampezzo bude bojovat až dnes v superobřím slalomu. Naději atakovat stupně vítězů má olympijská šampionka v této disciplíně Ester Ledecká. Největší favoritkou je Švýcarka Lara Gutová-Behramiová. Super-G mužů bylo přeloženo na čtvrtek. Přímý přenos závodu žen sledujte od 12:35 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Počasí mění program MS sjezdařů

Zatímco na Hrách v Pchjongčchangu 2018 způsobila Ledecká ziskem zlata šok sobě i celému lyžařskému světu, tentokrát už patří mezi elitu. "Pořád se posouvám a už jsem tak nějak mezi ostatními ve špičce," vystihla česká závodnice před týdnem.

Do boje o svoji první sjezdařskou medaili z MS se Ledecká spustí s číslem 11. Na šampionátu pojede tuto disciplínu potřetí; předloni skončila ve švédském Aare na 27. místě a o dva roky dříve byla ve Svatém Mořici o dvě místa horší.

V hodnocení super-G ve Světovém poháru je průběžně čtvrtá. V prosinci zvítězila v prvním superobřím slalomu sezony ve Val d'Isere a třikrát byla šestá. Jen den po pádu ve sjezdu v Crans Montaně dokončila super-G na patnáctém místě.

Poslechněte si Snow fokus podcast s Tomášem Bankem, Martinou Dubovskou a Borkem Zakouřilem:

Superobřímu slalomu dominuje Gutová-Behramiová. Devětadvacetiletá Švýcarka má už pět světových medailí, ze super-G stříbro a bronz, ale na zlato čeká. "Nemám si co dokazovat. Samozřejmě chci vyhrát, ale když se to nepovede, tak mám před sebou pořád spoustu věcí, které můžu dokázat," řekla Gutová v Cortině.

Trať na super-G má v horní části prudkou pasáž a ve spodní je dlouhá rovinatá část. "Záleží, jak dokáže prudkou část přežít. Dole budou důležité lyže," řekl trenér české hvězdy Tomáš Bank. Hrát roli může vzhledem k podmínkám i kvalita materiálu. "Pro nás je to dobré, máme dobré lyže. Čím těžší podmínky, tím víc se projeví dobrý servisák," věřil Bank v kvalitní přípravu lyží od Miloše Machytky.

Titul obhajuje Američanka Mikaela Shiffrinová, která před šampionátem trénovala s Ledeckou. "Vypadala fakt dobře," řekl trenér Ledecké Tomáš Bank. "Pojedu co nejrychleji a věřím, že mám šanci na dobrý výsledek," řekla Shiffrinová.

Mezi adeptky na stupně vítězů patří dále Švýcarka Corinne Suterová, Rakušanka Tamara Tipplerová, domácí závodnice Federica Brignoneová a Michelle Gisinová či vedoucí žena průběžného pořadí SP Slovenka Petra Vlhová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články