Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zabystřan získal na univerziádě druhé zlato, třetí medaili má i biatlonistka Jandová

Lyžař Jan Zabystřan získal na zimní univerziádě v Lake Placid druhou zlatou medaili, po superobřím slalomu dnes vyhrál obří slalom. Účastník dvou olympijských her navíc v USA už vybojoval i bronz v kombinaci. Třetí medaili v Lake Placid dnes získala i biatlonistka Tereza Jandová, jež byla třetí ve sprintu na 7,5 kilometru.

Je nám líto, video expirovalo.
Zabystřan má druhé zlato, Jandová získala ve sprintu bronz

Česká výprava v Lake Placid má na kontě už osm medailí a překonala bilanci z předchozí univerziády v Krasnojarsku, odkud v roce 2019 přivezla šest cenných kovů.

Čtyřiadvacetiletý Zabystřan patří v Lake Placid k favoritům sjezdařských disciplín, což dnes potvrdil suverénním vítězstvím. Student České zemědělské univerzity vedl po po prvním kole sice jen o setinu sekundy, v druhém kole ale za sebou nechal druhého Švýcara Erica Wylera výrazně o 1,34 sekundy.

"Závod byl těžký. Jsem rád, že jsem to dokončil. Za tuto medaili jsem ze všech tří asi nejvíc rád," prohlásil Zabystřan pro ČT. 

Jednadvacetiletá Jandová musela ve sprintu na dva trestné okruhy a bronz uhájila o pouhých sedm desetin sekundy. V sobotu byla studentka Masarykovy univerzity třetí ve vytrvalostním závodu a v pondělí společně s Jakubem Kociánem vyhrála smíšenou štafetu.

Páté místo dnes v dějišti olympijských her 1932 a 1980 obsadil snowboardista Kristián Salač ve slopestyle, šestí byli akrobatický lyžař Vojtěch Břeský ve slopestyle a běžec na lyžích Tomáš Dufek ve stíhacím závodu volnou technikou na 10 km.

Je nám líto, video expirovalo.
České hokejistky mají na univerziádě jistotu semifinále
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články