Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vonnové to neklaplo. Stenmark ale věří, že jeho rekord zlomí Hirscher nebo Shiffrinová

Jeho dlouholetý rekord útoku Lindsey Vonnové odolal, jelikož americká hvězda odešla do sportovního důchodu. Švédská legenda Ingemar Stenmark ale věří, že brzy budou o překonání usilovat další dva lyžaři. A u obou je Stenmark přesvědčený, že to zvládnou. Na svazích nyní vládnou Rakušan Marcel Hirscher a především Američanka Mikaela Shiffrinová, které je teprve 23 let a umí vyhrávat všechny disciplíny.

Ingemar Stenmarka a Američanka Lindsey Vonnová
zdroj: REUTERS autor: Leonhard Foeger

"Jak Marcel, tak i Mikaela ho můžou překonat a taky překonají. Ale kdo dřív? To nemám ponětí. Ale Mikaela určitě vyhraje přes sto závodů," řekl dvaašedesátiletý Stenmark na mistrovství světa v Are před závodem družstev.

Legendární Švéd během své éry vyhrál ve Světovém poháru 86 závodů. Ten poslední v únoru 1989 v Aspenu, když mu bylo 32 let a byl v seriálu nejstarším lyžařem. Vonnovou o sen stát se rekordmankou připravila problémová kolena, zastavila se před pár dny na čísle 82.

Nejblíže Stenmarkovu zápisu je nyní Hirscher, devětadvacetiletý Rakušan, který rovněž dominuje obřím slalomům a slalomům. Zatím v SP vyhrál 68 závodů, všestranná Američanka Shiffrinová 56.

"Je hezké o tom mluvit, ale upřímně: nijak mi na tom nezáleží, protože se to nedá srovnávat. Přináší mi to ale publicitu. Teď, když Lindsey skončila a byla hodně blízko, byl jsem zase ve všech novinách. I v Los Angeles si o mně mohli přečíst. To je docela dobré," uvedl Stenmark.

Je nám líto, video expirovalo.
Štuhecová obhájila titul ve sjezdu na MS, Vonnová uzavřela kariéru bronzem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články