Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Vonnová zahájila sezonu. Ledecká v tréninku na sjezd v Cortině upadla

Lindsey Vonnová je zpět. V tréninku na dva sjezdy Světového poháru v Cortině d'Ampezzo zahájila svou poslední kompletní závodní sezonu. Olympijská vítězka a mistryně světa zajela v prvním tréninku desátý čas, v druhém nestartovala. Ester Ledecká byla v prvním tréninku 22., v druhém dojela po pádu do cíle s velkou ztrátou poslední a v oficiálních výsledcích nefiguruje. Přímé přenosy vysílá o víkendu ČT sport a web ctsport.cz.

Lindsey Vonnová
zdroj: ČTK/AP

"Mám velkou radost, že jsem zase ve startovní bráně. Byla jsem trochu nervózní, cítila o něco víc mravenčení než obvykle. Neriskovala jsem, jela jsem poměrně konzervativně," řekla Vonnová po tréninku.

Čtyřiatřicetiletá Američanka musela odložit vstup do ohlášené poslední sezony po listopadovém zranění levého kolena. Kvůli tomu nemohla naposledy startovat ve svém oblíbeném kanadském středisku Lake Louise, do něhož se proto hodlá na začátku příštího ročníku ještě vrátit. Původně se měla zapojit do SP už minulý týden ve Svatém Antonu, tamní závody ale byly zrušeny kvůli velkému množství sněhu.

Během týdenní pauzy se Vonnová připravovala především na superobří slalom, který se v Cortině jede po pátečním a sobotním sjezdu v neděli. "Rychlost jsem pořádně nedělala dva měsíce, takže bylo fajn zase jet rychle," řekla Vonnová, která by ráda ve zbytku kariéry zaútočila na absolutní rekord v počtu vítězství v SP, který drží s 86 výhrami Švéd Ingemar Stenmark. Vonnové chybí pět výher.

Výsledky tréninků na sjezd SP lyžařek v Cortině

1. trénink: 1. Mowinckelová (Nor.) 1:37,70, 2. Tipplerová (Rak.) -0,06, 3. Miradoliová (Fr.) -0,39, ...22. Ledecká -1,63, 54. Pauláthová (obě ČR) -11,27.

2. trénink: 1. Suterová (Švýc.) 1:16,17, 2. Hütterová (Rak.) -0,27, 3. Štuhecová (Slovin.) -0,36, ...Ledecká neklasifikována, Pauláthová nestartovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články