Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vonnová k nepovedené kombinaci: Je to obrovské zklamání

Beaver Creek (USA) - Měla být hlavní hvězdou domácího mistrovství světa, ale ze tří závodů má Lindsey Vonnová jen jeden bronz. Po dvouletém trápení s operovaným kolenem se v této sezoně světového poháru vrátila na vrchol, šampionát v Beaver Creeku jí však moc radosti nepřinesl. V superobřím slalomu skončila třetí, ve sjezdu pátá a kombinaci nedokončila. "Jsem hrozně zklamaná," řekla Vonnová.

Lindsey Vonnová
zdroj: ČTK/AP

V pondělním kombinovaném závodu se třicetileté Američance nepovedl ani úvodní sjezd, na tvrdém a zmrzlém sněhu se ozývalo operované koleno. Sedmá pozice do slalomu a ztráta 1,3 sekundy na všestrannou Slovinku Tinu Mazeovou nedávaly rychlostní specialistce Vonnové moc šancí. Mezi slalomovými tyčemi věčně usměvavá blondýnka nevydržela ani do prvního měřeného mezičasu.

Vonnová se ještě ve čtvrtek představí v obřím slalomu, ale ten po návratu takřka netrénuje a velkou šanci útočit na medaili nemá. V této sezoně SP nejela obří slalom ani jednou.

Naopak velkou šanci stanout počtvrté na šampionátu na pódiu bude mít Mazeová, která deklasovala soupeřky ve sjezdu i v kombinaci a v super-G skončila druhá. Závod družstev vynechá, protože má před sebou ještě nedělní slalom. "Vím přesně, co Lindsey prožívá, když věci nejdou tak, jak by chtěla. Taky se mi to stalo a není jednoduché se s tím srovnat," řekla Mazeová, které bude v květnu 32 let a je nejstarší mistryní světa v historii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články