Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ve druhém kole byl rozdíl v nasazení a agresivitě, řekla Dubovská a doufá, že to zopakuje v neděli

Lyžařka Martina Dubovská hodnotila 21. místo v prvním slalomu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně s mírnými rozpaky. Litovala hlavně nepovedené první jízdy, kde jí chyběla agresivita a kvalifikovala se až jako osmadvacátá.

"Trochu jsem si tím spravila náladu. Určitě jsem byla ráda, že jsem mohla to druhé kolo absolvovat. Trať ale byla postavená strašně rovně a s tím bojuju," řekla Dubovská. "Druhá jízda byla lepší a i nasazení v ní bylo jinde. Stále je ale na čem pracovat. Snad mi to dodá do zítra sebevědomí, že jsem v cíli a mám nějaké body. Věřím, že to bude v neděli mnohem lepší," doplnila.

Třicetileté rodačce z Třince nevyšel v prvním kole především závěrečný sektor a rovinka. V posledním úseku ztratila 81 setin, v němž šlo až o 43. nejrychlejší čas. "Tam jsem jela snad nejpomaleji ze všech. Ve druhém kole jsem se to snažila nějak zlepšit, ale i tak jsem tam zaostala o tři desetiny. Bylo to však lepší než v tom prvním," uvedla Dubovská.

Před startem 2. kola si dala za cíl být na trati agresivnější. Nakonec se blýskla osmým nejrychlejším časem. "Říkala jsem si, že musím jet co nejrychleji a nepřemýšlet nad tím. Chtěla jsem prostě každou bránu zajet naplno. Když se na to podívám oproti prvnímu kolu, tak to byl rozdíl. Hlavně v nasazení a agresivitě," podotkla závodnice, jejímž maximem sezoně je zatím desáté místo.

Vpřed ji hnala i podpora 9,7 tisíce diváků. "Na startu jsem to vnímala. V jízdě trochu méně, protože jsem byla soustředěná. Atmosféra ale byla super. Jsme vděční, že nás lidé přišli podpořit," dodala Dubovská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články