Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

V úvodním sjezdu SP v Lake Louise zvítězil Nor Kilde

Kanadské středisko Lake Louise hostilo úvodní závod sjezdařů letošní sezony SP v alpském lyžování. Na startu ani letos nechyběl loňský vítěz Matthias Mayer z Rakouska. Triumf však slavil Nor Aleksander Aamodt Kilde před Danielem Hemetsbergerem z Rakouska. Na sjezd naváže v Lake Louise v neděli super-G mužů, slalom můžete od 20:05 sledovat na programu ČT sport Plus.

Třetí skončil na olympijské sjezdovce s odstupem dalších čtyř setin úřadující vítěz SP Marco Odermatt. Švýcarský šampion, jenž ovládl dosud jediný závod sezony, úvodní obří slalom v Söldenu, si upevnil vedení v průběžném pořadí seriálu.

„Dneska jsem hodně riskoval a vyšlo to dobře. Byl to hodně těsný závod. V Lake Louise jsem ještě nikdy tak rychlý nebyl. Ale měl jsem z toho dobrý pocit,“ řekl Kilde. „Před Lake Louise vždycky panuje trochu nejistota, jak na tom člověk bude. A když se vyhraje, je to skvělý pocit,“ dodal po vydařeném zahájení sezony rychlostních disciplín.

V neděli je v Lake Louise na programu superobří slalom. I v této disciplíně vloni v celkovém hodnocení triumfoval Kilde.

Závod SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):

Muži – sjezd: 1. Kilde (Nor.) 1:47,98, 2. Hemetsberger (Rak.) -0,06, 3. Odermatt (Švýc.) -0,10, 4. Mayer (Rak.) -0,37, 5. Feuz (Švýc.) -0,63, 6. Clarey (Fr.) -0,88.

Průběžné pořadí SP: 1. Odermatt 160, 2. Kilde 100, 3. Hemetsberger a Kranjec (Slovin.) oba 80, 5. Kristoffersen 60, 6. Braathen (oba Nor.) a Mayer oba 50.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články