Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Aspenu čtvrtá a třetí. Tohle není můj limit, tvrdí Strachová

Aspen (USA) - Nejlepší vstup do Světového poháru za posledních šest let má za sebou lyžařka Šárka Strachová, která v Aspenu dojela v úvodních dvou slalomech čtvrtá a třetí. Doufá, že ještě nedosáhla svého limitu.

Šárka Strachová
zdroj: Reuters/USA Today Sports

"Spokojenost. Čtvrté a třetí místo je na začátek sezony určitě výborný první krok," uvedla Strachová na Facebooku. Chválit závodnici mohl také její rakouský trenér Klaus Mayrhofer. "Oba ale víme, že máme na čem pracovat, co zlepšovat, a že tohle určitě není můj limit," míní třicetiletá slalomářka.

Minimálně druhé místo je pro bývalou mistryni světa reálné. Druhá figurovala v neděli v Aspenu po 1. kole, ale nakonec klesla za Švédku Fridu Hansdotterovou. "Druhé místo bylo k dosažení. Ale je fajn, že máme na čem pracovat a co zlepšovat, ať už v technice, materiálu či v nastavení," doplnila Strachová.

Lepší start do Světového poháru měla jen v letech 2008 a 2009, kdy druhý slalom sezony právě v Aspenu vždy vyhrála. 

Další slalom pojede 13. prosince v Aare. "Třeba bych mohla jednu příčku do příštího závodu přeskočit," plánovala další zlepšení.

Shiffrinová – jiná liga

V průběžném hodnocení disciplíny je třetí. "Nepamatuju se, kdy jsem takhle začala, ale ani to nesleduju. Teď jsou důležité jednotlivé závody. Celkové hodnocení je ukázka celé sezony a my jsme teprve na začátku," řekla Strachová, před kterou jsou jen Hansdotterová a suverénní Mikaela Shiffrinová.

Američanka v sobotu vyhrála s rekordním náskokem 3,07 sekundy a i v neděli soupeřky pokořila rozdílem třídy. Strachová za ní zaostala o 2,90 a Švédka o 2,65. "Jezdí teď jinou ligu. Jen těžko se dá v současnosti chytit," řekla Strachová o Shiffrinové.

Krátký odpočinek a pak cesta na sever

Po závodech čekal Strachovou a její tým dlouhý přesun do Evropy. "Budeme na cestě dva dny. Je to dálka. Pár dnů budu doma, odpočinu si a naberu síly. Bude následovat krátký trénink v Rakousku a let do Skandinávie na další slalom," nastínila svůj program.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články