Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Úvodní sjezd v Zermattu nebude. Kolem Matterhornu není dost sněhu

Po dlouhé době měli sjezdaři vstoupit do sezony Světového poháru v rychlostních disciplínách alpského lyžování v Evropě. Švýcarští pořadatelé ale museli závody mužů na nové sjezdovce na Matterhornu příští týden zrušit kvůli nedostatku sněhu. Lyžaři po ní měli v unikátním sjezdu přejíždět hranice do italské Cervinie.

Zástupci FIS dnes v Söldenu oznámili, že pořadatelé nezvládnou za současných podmínek trať připravit a závody odvolali. Na sjezdovce Gran Becca, která měla hostit historicky první přeshraniční závod SP, chybí sníh na posledních 300 metrech. Ty se přitom nacházejí v nadmořské výšce 2835 metrů, teploty posledních týdnů ale neumožnily pořadatelům zasněžovat.

Muži měli v Zermattu jet 29. a 30. října, o týden později jsou ve stejném dějišti na programu dva sjezdy žen. O jejich osudu se bude teprve rozhodovat. Obě události byly nezvykle plánovány na brzký termín pravděpodobně i kvůli velké nadmořské výšce, v minulých sezonách se sjezdaři a sjezdařky spouštěli na tratě v Lake Louise a Beaver Creeku až o čtyři týdny později.

Zdroj
ČTK, AP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články