Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Úvodní sjezd patřil Franzovi, který triumfoval v Lake Louise

Světový pohár sjezdařů odstartoval v nové sezoně v Lake Louise. Závod v Kanadě ovládl Rakušan Max Franz. Devětadvacetiletý lyžař obhajující bronz z mistrovství světa vyrazil na trať jako první a jeho čas byl nakonec vítězný.

Max Franz
zdroj: Reuters autor: Eric Bolte

Další dvě místa obsadili Italové Christof Innerhofer a Dominik Paris. Innerhofer s dvojkou využil rovněž výborných podmínek na čisté trati a na Franze ztratil 28 setin.

"Chtěl jsem to pustit, co to jen půjde, ale že se mi to až takhle povede, to je šílené. Jednička na startu vždycky dodá ještě energii," řekl Franz po druhém vítězství v SP v kariéře. V prosinci 2016 vyhrál sjezd ve Val Gardeně.

V Lake Louise pojedou muži v neděli super-G. V příštím týdnu se v tomto kanadském středisku představí ženy a poprvé v akci bude i Ester Ledecká. První trénink je na programu v úterý.

Je nám líto, video expirovalo.
Franz šokoval favority, v Lake Louise opanoval úvodní sjezd SP

SP ve sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):

Muži - sjezd: 1. Franz (Rak.) 1:46,18, 2. Innerhofer -0,28, 3. Paris (oba It.) -0,54, 4. Kriechmayr (Rak.) -0,57, 5. Clarey (Fr.) -0,64, 6. Feuz (Švýc.) -0,67, 7. Dressen (Něm.) -0,78, 8. Svindal (Nor.) a Mayer oba -0,80, 10. Kröll (oba Rak.) -1,04.

Průběžné pořadí SP (po 2 ze 41 závodů): 1. Franz a Hirscher (Rak.) oba 100, 3. Innerhofer a Kristoffersen (Nor.) oba 80, 5. Paris a Myhrer (Švéd.) oba 60.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články