Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

U operace Ledecké asistoval otec Schiffrinové a stehy jí vytahoval trenér Bank

Závěrečnou část přípravy Ester Ledecké před Světovým pohárem narušilo zranění. Dvojnásobná olympijská vítězka si při tréninku na snowboardu zlomila ruku a ve Vailu se podrobila operaci, přesto v úvodním sjezdu Světového poháru v Lake Louise bodovala 21. místem.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Chirurgický zákrok podstoupila na klinice ve Vailu. "Kde se o mě fantasticky postaral doktor Randal Viola a jako anesteziologa jsem měla u operace tatínka Mikaely Shiffrinové. To bylo zajímavé spojení," prozradila.  

Americká hvězda Shiffrinová tak o problémech olympijské vítězky z Pchjongčchangu v super-G na lyžích a v paralelním obřím slalomu na snowboardu věděla. "Psala mi, že na mě myslí, ať se rychle uzdravím. Její tatínek se přijel tři dny po operaci na mě podívat. Vážím si toho, že jsou na mě takhle hodní," řekla Ledecká.  

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká skončila v Lake Louise jednadvacátá

Kvůli operaci nemohla týden trénovat. Pak musela jezdit s dlahou. "Na lyžích byl problém vymyslet dlahu tak, abych mohla držet hůlku. Ještě jsem v ruce neměla takovou sílu, ale cvičím a je to každým dnem lepší," ujistila Ledecká.  

Dva dny před sjezdem v Lake Louise závodnici trenér Ondřej Bank vytahoval stehy z ruky. "Takže to byla docela legrace. Dobře se to ale hojí," řekla. Zajímavé je, že i Banka ve Vailu operovali, když si v roce 2013 vykloubil rameno.  

Ledecká už prý ale absolvovala tréninky i závod v kanadském středisku "skoro" bez handicapu. "Ruku trochu cítím. Když hůlku stisknu, je to nepříjemné, ale myslím, že se to uzdravuje velmi dobře. Jsem ráda, jak rychle mě doktoři vrátili do hry," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články