Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

To nejlepší, co ženské lyžování nabízí. Duel Shiffrinové s Vlhovou ozdobí SP ve Špindlerově Mlýně

Už o víkendu se do Špindlerova Mlýna sjedou nejlepší lyžařky světa, aby zde bojovaly v závodech o body do Světového poháru. Největším lákadlem pro diváky bude zejména duel Slovenky Petry Vlhové a vládkyně seriálu Američanky Mikaely Shiffrinové, jež se pokusí vylepšit svoji unikátní bilanci výher. Organizátoři akce, která do Česka zavítá po čtyřech letech, zároveň věří, že se ve slalomu bude dařit i domácí Martině Dubovské.

Je nám líto, video expirovalo.
Organizátory těší sněhová situace ve Špindlerově Mlýně. Lístků už moc nezbývá

"Jsme šťastní, že můžeme zažít tyto jména, vidět je a vnímat emoce, které nám dávají. Mikaela a Petra jsou v současnosti to nejlepší, co ženské světové lyžování nabízí. Myslím si, že jejich soutěžení a rivalita nabídne výjimečné okamžiky," řekl prezident Svazu lyžařů České republiky David Trávníček.

Start Vlhové ve Špindlerově Mlýně navíc stejně jako v roce 2019 přiláká i řadu lyžařských fanoušků ze Slovenska. "Mikaela navíc vyrovnala (rekord) Lindsey a u nás může atakovat rekord Stenmarka," poukázal Trávníček na rekordní zápisy Shiffrinové.

Sedmadvacetiletá Američanka má na kontě stejně jako krajanka Lindsey Vonnová 82 výher ve Světovém poháru a čtyři triumfy ji dělí od absolutního rekordmana Ingemara Stenmarka ze Švédska. Před závody v Česku ji tento týden ještě čekají dva starty v italském Kronplatzu. "Petra teď vyhrála ve slalomu, což je pro všechny skvělá pozvánka," podotkl Trávníček, jenž zároveň věří, že skvělý výsledek zajede i Dubovská.

Očekávaný souboj Shiffrinové s Vlhovou a zejména zlepšené sněhové podmínky v Krkonoších zvedly i zájem o vstupenky. Jarní počasí na přelomu roku předprodej prakticky zastavilo, nyní už jsou ale vyprodané všechny lístky na sezení a k dispozici je jen deset procent kapacity na stání. "A věříme, že je vyprodáme," řekl Trávníček. V sobotu i v neděli by do areálu Svatý Petr mělo zavítat 10 000 diváků.

Ochlazení a sněžení navíc organizátorům pomohlo k přípravě slalomové tratě. "Leden je zimní měsíc a je to ve Špindlerově Mlýnu. Kde jinde by se to mělo podařit? Jsme rádi, že se počasí nakonec zlomilo," řekl ředitel závodu Max Gottfried. Trávníček ale přiznal, že při jarním počasí a nezvykle vysokých teplotách v prosinci a na začátku ledna byl nervózní. "Nevstávalo se nám dobře, ale nejužší vedení Světového poháru nepřestávalo věřit, že se nám podaří závody zorganizovat," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články