Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Teď musím zase začít přemýšlet jako snowboarďačka, říká Ledecká

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká měla po super-G ve Svatém Mořici, kde brala dva body do Světového poháru za devětadvacáté místo, mírně rozporuplné pocity. "Vzhledem k tomu, co mám tenhle měsíc za sebou, tak je to výborný výsledek. Vzhledem k dnešnímu dni a dnešní jízdě, v níž jsem udělala hodně chyb, to zase tak dobré není," zhodnotila.

"Je to těžký technický kopec, kde se daří spíš obřákářkám," vrátila se k závodu. "Bylo to hodně technicky postavené. Jsem ráda, že jsem si zlepšila výkon z loňska, kdy jsem tu byla čtyřicátá pátá. Je to další zkušenost. Doufám, že budu mít šanci zkusit to tu zase příští rok, nebo jestli tu bude nějaký Evropský pohár, už dřív," přemýšlela nahlas. 

Jak došlo ke ztrátě, která ji poslala až na konec třetí desítky celkového pořadí, viděla Ledecká jasně, ale přiznala, že o záludnosti posledního skoku věděla.

"Byly tam takové věci, na které bylo třeba dát pozor. Hodně horizontů, za nimiž nebylo vidět, kde je brána. Dole jsem udělala chybu, přestože jsem dostávala informace, abych si na to dala pozor, tak jsem tam ztratila nejvíc," konstatovala s tím, že zdejší trať patří rozhodně k těm těžším. 

Nyní se česká obojživelnice chystá na snowboard. "Ještě odpoledne se přesouváme do Itálie a zítra už budu na snowboardu," popisovala Ledecká svůj další program.

"Těším se moc, toho snowboardu jsem zatím vzhledem ke zranění moc neměla. Budu muset narychlo otestovat prkna, abych tam za tři dny podala nejlepší výkon, jakého budu schopna," dodala před dalšími starty ve Světovém poháru v odlišném sportu.

A jak vidí olympijská vítězka v obřím slalomu na snowboardu přechod z lyží? "Trvá mi to tak den. Jak rychle se do toho dostanu, bude záležet i na podmínkách, jaké tam budou na trénink. A jestli nebudu unavená po těch všech přesunech.

"Budu se snažit co nejvíc si odpočinout cestou v autě. Dám si nějaké tréninkové jízdy a musím zase začít přemýšlet o tratích jako snowboarďačka. Věřím, že to zvládnu jako vždycky. Otestujeme prkna a půjdu na to," řekla s odhodláním.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články