Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Svaz se přiblížil podepsání smlouvy s Ledeckou i pro lyžování. Čeká se na podepsaný originál

Smlouvu pro snowboarding už má nějaký týden podepsanou, tu lyžařskou zatím ne. Ale to by se mělo brzy změnit. Zástupci trojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké nový reprezentační kontrakt odsouhlasili, což prozradil prezident Svazu lyžařů ČR David Trávníček. Čeká se na podepsaný originál.

Svaz s týmem Ledecké o podmínkách reprezentačních smluv na další olympijský cyklus jednal od loňského června.

Základní text je pro oba sporty, kterým se Ledecká věnuje, obdobný. Smlouvy se ale liší v příloze, ve které se jedná o umístění log na kombinéze. O tom se v poslední fázi obě strany dohadovaly. Zdá se, že jednání se chýlí ke konci.

"V neděli byla e-mailově potvrzena textace reprezentační smlouvy ze strany zástupců Ester Ledecké. Obdrželi jsme sken podepsané smlouvy," uvedl Trávníček.

Ten je zároveň šéfem společnosti Sport Invest Marketing, se kterou Ledecká po minulé sezoně ukončila dlouholetou spolupráci. V roce 2018 vyjednával o reprezentační smlouvě na straně Ledecké. Tentokrát se podle vlastních slov jednání přímo neúčastnil. "Jedinou výjimkou byla schůzka na půdě Národní sportovní agentury," poznamenal.

Největší kus práce podle něj odvedli generální sekretář Jan Šindelář, šéf úseku alpských disciplín Ladislav Forejtek a na konci člen výkonného výboru svazu Filip Brýdl. "Z hlediska času to náročné bylo a myslím si, že všichni zúčastnění jsou těmi jednáními vyčerpáni. Pokud bude originál smluv podepsán všemi stranami, tak to bude šťastný konec," poznamenal Trávníček. Originály smlouvy zatím na půdě svazu nejsou. Trávníček předpokládá, že jsou na cestě. "Ale neberu to jako hotovou věc," dodal.

K lyžařským závodům se Ledecká po zlomenině klíční kosti z minulého léta nestihla vrátit. Přišla o celý ročník Světového poháru i mistrovství světa. V nedávno skončené sezoně závodila Ledecká jen dvakrát na snowboardu. Na závěr Světového poháru skončila druhá v paralelním obřím slalomu ve slovinské Rogle a vyhrála paralelní slalom v německém Berchtesgadenu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články