Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Superobří slalom v Aspenu ovládl Odermatt a zajistil si malý křišťálový glóbus

Švýcarský lyžař Marco Odermatt vyhrál na závěr americké série Světového poháru super-G v Aspenu a zajistil si malý glóbus za hodnocení disciplíny. Zároveň se dvojnásobný mistr světa opět přiblížil obhajobě prvenství v celkovém pořadí seriálu.

Marco Odermatt
zdroj: ČTK/AP autor: Robert F. Bukaty

Pětadvacetiletý Odermatt si v Coloradu připsal deváté vítězství v sezoně SP, z toho páté v super-G. Olympijský vítěz v obřím slalomu porazil o pět setin sekundy Němce Andrease Sandera, jenž se ve 33 letech dočkal prvních pohárových stupňů vítězů v kariéře.

Třetí skončil s odstupem 34 setin obhájce prvenství z minulého ročníku Aleksander Aamodt Kilde, jenž mohl ještě teoreticky Odermatta o malý glóbus připravit. Nor na svého švýcarského soupeře ztrácí 188 bodů, přičemž se pojede už jen super-G ve finále sezony v Soldeu. Kilde si alespoň z Aspenu odveze jistotu malého glóbu za sjezd, kterou získal díky sobotnímu vítězství.

"Každý křišťálový glóbus je v našem sportu ten největší. Dokazuje to, že je člověk nejlepší celou sezonu, a ne že mohl mít třeba jako na mistrovství světa pouze dobrý den," uvedl Odermatt, jenž si v sedmi superobřích slalomech v ročníku připsal vedle pěti výher jedno druhé a jedno třetí místo. "Marco si to zasloužil. Měl jsem v super-G rychlost, ale udělal jsem hodně chyb," řekl Kilde.

Odermatt v minulé sezoně získal malý glóbus za obří slalom, a především velký za celkové hodnocení SP. Obhajobu prvenství má Švýcar prakticky jistou. Před závěrečnými šesti závody sezony vede před Kildem o 386 bodů, Nor navíc na rozdíl od něj nebude startovat příští týden ve dvou obřích slalomech v Kranjské Goře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články