Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Strachová: Udělám všechno pro to, abych druhé místo ještě vylepšila

Kühtai – Přes pět let čekala Šárka Strachová na umístění na stupních vítězů, dočkala se až nyní v rakouském Kühtai. Když ale stála bronzová olympijská medailistka při vyhlášení na druhém stupínku a poslouchala americkou hymnu na počest vítězné Mikaely Shiffrinové, běželo jí hlavou, že příště chce více než druhé místo. "Udělám v sezoně maximum pro to, abych stála na stupních, koukala na českou vlajku a slyšela českou hymnu," rozhodla se.

Šárka Strachová v objetí svých soupeřek
zdroj: ČTK/AP

Druhé místo je vyvrcholením návratu Strachové k lyžování. Předloni podstoupila operaci nezhoubného nádoru na podvěsku mozkovém a nevědělo se, zda bude vůbec ještě lyžovat. Znovu se ale vypracovala mezi špičku. "Jsem ráda, že jsem se po těžké nemoci rozhodla dál jezdit," uvedla.

O to měla větší radost z druhého místa. "Je ohromný a krásný, že jsem opět na stupních vítězů. Pocity se dají těžko popsat. Ta cesta byla dlouhá jako ta pauza. Emoce se ve mně teď perou, ale opravdu to stálo za to," radovala se.

Poslední dobou, a to i díky ukončení soudního sporu s otcem Petrem Záhrobským, který s ní ovšem stále nemluví, je na Strachové vidět čím dále větší klid a vyrovnanost. Ta vede k lepším výkonům. "Vnitřní pohoda a klid jsou pro mě hodně důležité. Cítím se poslední dobou velmi dobře. Zkoncentrovala jsem se na slalom, ve kterém mám velký potenciál. Šetřím energií, které nemám nazbyt, a vyplatilo se," poznamenala Strachová.

Před pěti lety vyhrála v Aspenu slalom ještě pod dívčím jménem Záhrobská, nyní tedy stála na stupních poprvé jako paní Strachová. Slalomová mistryně světa z roku 2007 se na start postavila s číslem třináct. "Třináctka je šťastný číslo a navíc absolvuju třináctou sezonu. Přineslo mi to znovu stupně vítězů," líčila s úsměvem devětadvacetiletá Strachová.   

V cíli si nezakřičela hlasitě radostí. Jen rozdávala šťastné úsměvy, objímala se s manželem a nespočtem dalších gratulantů. "Radost byla ohromná. A když je člověk na bedně, tak následuje stres z tiskové konference a dopingové kontroly, ale je to moc hezký stres po tak dlouhé době," konstatovala. Na oslavu návratu na "bednu" večer otevře s týmem šampaňské. "Ťukneme si, takový úspěch se musí zapít." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články