Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strachová skončila ve slalomu i podruhé sedmá, Shiffrinová vyhrála podesáté v řadě

Killington (USA) – Šárka Strachová i ve druhém slalomu Světového poháru dojela na sedmé příčce. Na domácí půdě v americkém Killingtonu se z vítězství radovala hvězda Mikaela Shiffrinová, která ovládla již desátý slalom v řadě, do kterého nastoupila. Slovensku udělala radost Veronika Velez-Zuzulová, která obsadila stříbrnou příčku.

Šárka Strachová
zdroj: Reuters autor: Erich Schlegel

Jednatřicetiletá Strachová vstoupila do sezony sedmým místem v Levi a v novém dějišti SP v Killingtonu byla po prvním kole osmá. Solidně zajela také druhé kolo a o místo si polepšila. Sedmá byla počtvrté z posledních deseti startů.

Jednadvacetiletá Shiffrinová už získala jednadvacátou výhru ve slalomu SP v kariéře. Lepší jsou jen Marlies Schildová (35) a Vreni Schneiderová (34).

Je nám líto, video expirovalo.
Shiffrinová vyhrála desátý slalom SP v řadě

"Nejsem stroj, jen se snažím jezdit, co nejlépe umím. Ale nikdy jsem si nemyslela, že dokážu vyhrát tolik závodů v tak krátké době," řekla mladá Američanka. "Na rekordy nemyslím, jen chci jezdit rychle a chci jezdit všechny disciplíny," dodala.

Slalomářky Velez-Zuzulová, Shiffrinová a Holdenerová
zdroj: Reuters autor: Erich Schlegel

V Killingtonu porazila Velez-Zuzulovou o 0,73 sekundy. Třetí Wendy Holdenerová ze Švýcarska za Shiffrinovou zaostala o 86 setin vteřiny. Strachová měla na sedmém místě odstup sekundu a půl.

Další Češka Martina Dubovská, která minulý týden vyhrála dva slalomy kategorie FIS v Levi, nedokončila první jízdu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články