Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Strachová se cítí pozitivně nabitá a ráda by zaútočila na stupně vítězů

Praha - Ze slalomářky Šárky Strachové vyzařuje čím dál větší nadhled. Dobré vnitřní rozpoložení bývalé mistryně světa se projevuje i na příkrých svazích a v závodech mezi tyčemi se v tomto roce opět usadila mezi elitní desítkou. "Je fajn, že jsem se usadila v desítce, z toho se dá posouvat dál. A když je člověk kolem šestého místa, tak z toho se dá snáz stát umístění na bedně nebo vítězství," řekla Strachová.

Je nám líto, video expirovalo.
Strachová se znovu drží v elitní desítce SP

Letos už Strachová dojela ve slalomu šestkrát v řadě v desítce, podobnou sérii měla naposledy před čtyřmi lety. Jízdy olympijské medailistky z Vancouveru jsou stále technicky vytříbené a je v nich vidět i stoupající agresivita, což ukázala hlavně ve 2. kole v Aspenu. "Slýchám od trenéra, že se můžu zklidnit, že jsem se stabilizovala, protože jsem typ, který o sobě často pochybuje, jestli do té špičky patřím a jestli na to mám," řekla Strachová.

Většinou nerada mluví o konkrétních cílech, ale nyní je cítit, že by se ráda vrátila na medailové příčky. Ve světovém poháru to naposledy zažila díky triumfu v Aspenu před pěti lety. "Dosavadní výsledky mě nabily pozitivně, ale bedna ani vítězství se nedají plánovat, to se prostě musí stát. V lyžování má vliv tolik faktorů," řekla.

Novou sezonu začala ve slalomu sedmým místem v Levi a v Aspenu se o příčku zlepšila. "Kdybych v Americe jela první kolo tak, jak umím, a ne o třídu dvě hůř, tak ta bedna tam byla možná. Na té úrovni, kde jsem, je to o tom sebevědomí a důvěře, že to umím jet opravdu rychle, a pak určitě mám na ty rychlejší časy," věří Strachová.

V prosinci může svoji formu ukázat ještě ve dvou slalomech. Ten první, pokud to počasí umožní, bude 14. prosince v Courchevelu. "Myslím, že to budou chtít za každou cenu udělat, a když se ochladí, tak ty závody stihnou připravit," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články