Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Strachová letí za sněhem do Argentiny. "Jsem napnutá," říká

Praha - Šárka Strachová má za sebou báječné léto. V obměněné letní dřině pracovala hodně na zlepšení kloubního rozsahu a cítila se obecně dobře. Stejně jako v minulých letech odletí z evropského vedra na tři týdny do argentinské zimy a ve středisku Ushuaia si otestuje, jak na tom je. "Sama jsem zvědavá, příjemně napnutá, jak se letní trénink projeví na lyžích. Už se na ně těším, ale do poslední chvíle jsem si suchý trénink užívala, i když bolel, byl těžký a intenzivní a bývala jsem unavená," řekla čtyřnásobná medailistka z mistrovství světa a bronzová z olympiády ve Vancouveru 2010.

Šárka Strachová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Starost o kondiční přípravu Strachové převzal Tomáš Jánský, s kterým se věnuje i thajskému boxu. Do letní dřiny tak zařadila vedle klasické posilovny, výběhů ve Stromovce a jízdy na kole na českých horách třeba i plavání, aquajogging a hodně si slibuje od metody dynamické neuromuskulární stabilizace těla (DNS).

Ve srovnání s minulým rokem je na tom lépe, ale sama se statistickými údaji nezabývá. "Grafy a tabulky moc nemusím. Důležité je, jak se cítím a jak se zmáčknu na svazích a jak to dokážu využít na lyžích. To je na lyžování krásné," řekla Strachová.

Sport
zdroj: ČT4

Pomalu se sžila také s vodou, kterou dříve moc nevyhledávala. "Teď už přeplavu celý bazén kraulem, což byl dřív nepředstavitelný výkon," řekla Strachová. K bazénu přidala ještě novinku v podobě aquajoggingu. "Je to víc silové, pro zpevnění trupu a podobné lyžím. To mě bavilo a vůbec to nebylo jednoduché, ale pak se mi krásně běhalo venku," řekla.

V Argentině bude testovat materiál. Její rakouský servisman Gerald Stocker zabalil 12 párů slalomových lžích a má tři páry bot. "Celkem máme dvacet tři kusů zavazadel, asi devět set kilo nákladu," prozradila. Povezou i slalomové tyče, vrtačky, servisní bedny či masážní stůl. "Soustředění vyjde na tři čtvrtě milionu," spočítala.

V létě si už ani neuvědomila, že během minulé zimy zvažovala i konec kariéry. "Jsem ráda, že pokračuju. Uvidíme, co mi ty další dva roky přinesou. Ale objevuju věci, novinky a vím, že je budu moct zúročit po skončení kariéry. Při lyžování mě drží pocit, že se skrze něj něco naučím do života. To mě drží a nechce pustit, abych kariéru ukončila. Není to jen touha po glóbu, ale ještě pocit, že mám ještě něco poznat."

Je nám líto, video expirovalo.
Strachová letí po báječném létu do Argentiny
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články