Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slalom Val d'Isere odfoukl vítr. Nový termín se teprve musí najít

Boj o body do Světového poháru mužů ve slalomu ve francouzském Val d'Isere se zrušil. Důvodem byl silný vítr, kvůli kterému vedení Mezinárodní lyžařské federace FIS usoudilo, že podmínky na svahu byly neregulérní a nebezpečné. Ředitel závodů FIS Markus Waldner oznámil, že by závod mohl být ve Francii nahrazen v první polovině ledna.  

Sjezdovka ve Val d'Isere
zdroj: ČTK/AP/ autor: Marco Tacca

"Udělali jsme všechno, ale ani přesunutí startu nepomohlo. Pořád nahoře foukalo přes 100 kilometrů v hodině. Bezpečnost závodníků má nejvyšší prioritu a závod by nebyl fér," řekl Waldner. "Kalendář je nacpaný, ale mezi Záhřebem (6. prosince) a Adelbodenem (12. a 13. prosince) je skulinka," dodal k možnému termínu náhradního závodu.

Startovní listinu 74 slalomářů měl ve Val d'Isere uzavřít člen českého B-týmu Martin Štěpán a povětrnostní podmínky ho připravily o debut ve Světovém poháru. Muži už v této sezoně přišli o zahajovací obří slalom v Söldenu, kde závod znemožnilo husté sněžení a vítr. Jako náhrada se pojede 20. prosince v jiném rakouském středisku Saalbachu-Hinterglemmu.

Sobotní obří slalom se ve Val d'Isere uskutečnil podle plánu a 60. vítězství v kariéře v něm oslavil Rakušan Marcel Hirscher. Příští týden měly ve francouzském středisku startovat ženy v kombinaci, sjezdu a superobřím slalomu, ale pořadatelé už v pondělí kvůli nedostatku sněhu program odvolali. Lyžařky se místo toho představí 18. a 19. prosince ve Val Gardeně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články