Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Slalom a obří slalom SP ve Špindlerově Mlýně budou, jen o týden dřív

Z prvního únorového víkendu na poslední lednový byl přesunut Světový pohár v alpském lyžování žen ve Špindlerově Mlýně. Nový termín slalomu a obřího slalomu je nyní 28. a 29. ledna. O definitivních datech, která schválilo předsednictvo Mezinárodní lyžařské federace (FIS), informoval Svaz lyžařů ČR.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve Špindlerově Mlýně se už připravují na zimní závod SP

V původní termínové listině figuroval český závod na začátku března, pak dokonce z kalendáře vypadl, načež se do něj vrátil na začátek února těsně před mistrovstvím světa. Nyní na kongresu v Miláně přišel poslední posun.

"Změna v termínu konání Světového poháru ve Špindlerově Mlýně ukazuje, jak velká je konkurence mezi středisky, která se o závody ucházela. Některá vypadla, Špindlerův Mlýn zůstal, z čehož máme velkou radost. Zároveň to potvrzuje diplomatickou sílu Česka, které ve strukturách FIS dobře reprezentuje Roman Kumpošt," uvedl v tiskové zprávě prezident svazu David Trávníček.

Termín je výhodnější z pohledu účasti těch nejlepších závodnic, protože se pojede dva týdny před MS. "Jsme nadšení z toho, že můžeme po čtyřech letech opět hostit Světový pohár, a drobné komplikace, které jsou spojené se změnou termínu, vyřešíme. Organizační tým tvrdě pracuje na přípravách a jsem si jistý, že to v lednu bude pro fanoušky lyžování parádní víkend, na který se bude dlouho vzpomínat," dodal Trávníček.

Naposledy se SP ve Špindlerově Mlýně konal v březnu 2019. Úvodní obří slalom tehdy vyhrála Slovenka Petra Vlhová a ve slalomu triumfovala Američanka Mikaela Shiffrinová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články