Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Skikrosařka Zemanová zajela v SP na 14. místo a stále drží naději na ZOH

Val Thorens (Francie) - Andrea Zemanová ve Val Thorens dosáhla na nejlepší dosavadní výsledek v kariéře. Díky 14. místu v závodě světového poháru v den svých 21. narozenin tak stále živí naději na start na olympijských hrách.

Skikrosařka Andrea Zemanová (druhá zprava)
zdroj: APA autor: Michael Gruber

Podle trenéra Vladimíra Augusty nyní Zemanové patří 34. místo v redukovaném pořadí. Účastnická kvóta je stanovena na 32 závodnic. "Ještě ale musí všichni potvrdit své nominace. Takže doufáme," napsal Augusta. Druhá česká reprezentantka Nikol Kučerová byla rovněž vyřazena ve čtvrtfinále a skončila na 16. místě. Tomáš Kraus ztroskotal v soutěži mužů už v osmifinále a patří mu 19. příčka. Oba už v české nominaci pro Soči figurují.

Druhý závod ve francouzském středisku, který se jel jako náhrada za zrušený podnik v Bischofswiesenu, provázely stejně jako ve čtvrtek náročné podmínky. Tentokrát se ale i přes mlhu a vítr dojela soutěž až do konce. Mezi ženami vyhrála Kanaďanka Marielle Thompsonová, jež si upevnila vedení v průběžném pořadí. Soutěž mužů opanoval Američan John Teller, Kanaďan David Duncan se díky třetímu místu vrátil do čela celkového hodnocení.

Závod ve Francii byl poslední před víkendovou uzávěrkou bojů o účastnická místa v disciplínách lyžařské federace FIS (19. ledna). Generálka na Soči čeká skikrosaře 25. ledna v rakouském Kreischbergu.

Závod SP ve skikrosu ve Val Thorens (Francie)

Muži: 1. Teller (USA), 2. Öhling Norberg (Švéd.), 3. Duncan (Kan.), ...19. Kraus (ČR) vyřazen v osmifinále.
Průběžné pořadí SP (po 6 z 11 závodů): 1. Duncan 310 b., 2. Öhling Norberg 305, 3. A. Matt (Rak.) 287, ...19. Kraus 76.

Ženy: 1. Thompsonová (Kan.), 2. Müllerová (Švýc.), 3. Davidová (Fr.), ...14. Zemanová, 16. Kučerová (obě ČR) vyřazeny ve čtvrtfinále.
Průběžné pořadí SP (po 6 z 11 závodů): 1. Thompsonová 420, 2. Müllerová 372, 3. Smithová (Švýc.) 290, ...24. Kučerová 69, 26. Zemanová 58. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články