Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sjezd v Bansku opanovaly Italky v čele s Curtoniovou. Ledecká dojela mimo body

Ester Ledecká dostala šanci na lepší výsledek, ale nepovedlo se. Česká lyžařka v bulharském Bansku v pátečním sjezdu skončila dvacátá, o den později si ještě pohoršila a dojela mimo body na 32. místě. Dle slov trenéra Tomáše Banka se necítíla příliš dobře. Závod se proměnil v dominanci italských lyžařek, tři figurují na stupních vítězů, přičemž poprvé v kariéře vyhrála Elena Curtoniová.

Ester Ledecká při sjezdu v Bansku
zdroj: ČTK/AP autor: Giovanni Auletta

Ledecká poprvé v sezoně v zimě ve sjezdu nebodovala, přesto v průběžném pořadí této disciplíny udržela třetí příčku za Švýcarkou Suterovou a Američankou Shiffrinovou.

Curtoniová o desetinu sekundy porazila Martu Bassinovou, o další čtyři setiny zpět byla elitní závodnice v obřím slalomu Federica Brignoneová. Vítězka pátečního sjezdu Američanka Mikaela Shiffrinová si upevnila pozici v čele celkového pořadí SP čtvrtým místem.

Stejně jako v prvním sjezdu jela Ledecká s trojkou, ale startovalo se o půl hodiny později, aby měly i závodnice s nižšími čísly lepší viditelnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda Ester Ledecké ve druhém sjezdu v Bansku

Ledecké ale posun nepomohl. Navíc před ní spadla Švýcarka Joana Hählenová a česká lyžařka musela ve startovní bráně chvíli čekat. Na ledovaté trati dost bojovala a nedařilo se jí držet ideální stopu. V cíli měla o devět setin pomalejší čas než v pátek, kdy dojela dvacátá.

"Výkon nebyl podle našich představ. Udělala bohužel dvě velké chyby a ta těsně před cílem ji stála sekundu," řekl Bank v České televizi. Dodal, že Ledecká měla asi před týdnem zdravotní problémy, které neupřesnil. "Asi se to teď začalo projevovat. Říkala mi, že od půlky vůbec nemohla," podotkl trenér.

Na vině může být náročný program. Ledecká jela v lednu na lyžích v Zauchensee, minulý týden se přesunula na snowboard a nyní znovu na lyže. "Ester se cítí slabá, tím pádem stojí na startu a moc si nevěří. Snažila se, ale bohužel to nedotáhla do konce," dodal Bank. V neděli je v Bansku na programu superobří slalom.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články