Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Shiffrinová vynechá úvodní SP v Söldenu, má zraněná záda

Lyžařská královna posledních let Mikaela Shiffrinová vynechá zahajovací závod sezony Světového poháru v Söldenu. V rakouském středisku se příští týden nepostaví na start tradičního obřího slalomu kvůli zranění zad. Přímý přenos úvodního SP odvysílá příští sobotu ČT sport a web ctsport.cz.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Trovati

Pětadvacetiletá Američanka si v minulém týdnu záda přetočila v přípravě. Závody vynechá na doporučení lékařů, kteří ji varovali, že by nedostatečnou léčbou mohla ohrozit další pokračování sezony.

"Jsem opravdu zklamaná, ale těším se, že zase budu moci být brzy na startu," uvedla Shiffrinová. Dvojnásobná olympijská vítězka a držitelka pěti titulů mistryně světa za poslední čtyři ročníky třikrát vyhrála celkové hodnocení Světového poháru.

V tom posledním, který byl ovlivněn v závěru koronavirovou pandemií, skončila druhá, ačkoliv už v únoru sezonu přerušila kvůli úmrtí otce.

V Söldenu sezona alpského lyžování tradičně začne s větším předstihem. Ženy absolvují obří slalom v sobotu, muži v neděli. Na startu mají být i dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká a Kryštof Krýzl.

Světový pohár pak bude pokračovat až 13. a 14. listopadu paralelními závody v dalším rakouském středisku Lech/Zürs.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články