Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Shiffrinová vyhrála v Levi podruhé. Dubovská udržela osmnáctou příčku z prvního kola

Teď už jediná královna Levi. Mikaela Shiffrinová vyhrála ve finském středisku i druhý slalom a zvýšila svůj počet triumfů z místního svahu už na šest. Druhá byla po fantastickém výkonu ve druhém kole Wendy Holdenerová, třetí místo zopakovala Petra Vlhová. Martina Dubovská si oproti sobotě pohoršila, obsadila 18. příčku. Elese Sommerová svou první jízdu znovu nedokončila. 

Dubovská v 1. kole chybovala hned v úvodní rovinaté pasáži, ve které v sobotu zajížděla nejlepší časy. Třicetiletá lyžařka se ale rychle srovnala a další úsek zajela v druhém nejrychlejším čase ze všech závodnic. V prudké pasáži a závěru pak opět ztrácela a v cíli jí zase svítilo deváté místo. 

Dubovská nakonec byla před druhou jízdou až na 18. místě se ztrátou 1,28 vteřiny a v tradičně vyrovnaném poli na sjezdovce Levi Black pak pozici ve finálové jízdě udržela, na Shiffrinovou ztratila v součtu 2,67 vteřiny.

"V prvním kole mě ta velmi velká chyba stála asi šest desetin. I když jsem pak ztrátu stahovala, nechala jsem tam strašně moc času. Na druhou stranu jsem měla štěstí, že jsem tu chybu vůbec nějak vykorigovala," řekla Dubovská v nahrávce pro média.

"Z druhého kola jsem trochu smutná. Myslím si, že mám na víc. Ale každý bod se počítá. Mladé holky jezdí opravdu rychle, což umím i já. Když spojím všechno dohromady a celá trať se mi podaří bez chyb, tak by z toho také mohl být nějaký pěkný výsledek," doplnila Dubovská.

Sobotní vítězka Shiffrinová vedla po prvním kole o 7 setin sekundy před Němkou Lenou Dürrovou a o desetinu před Slovenkou Vlhovou. Lyžařská královna z USA skvělou formu následně potvrdila a přidala už 76. triumf v SP a šesté vítězství v Levi. Překonala v počtu triumfů právě Vlhovou, která získala bronz.

"Dnes jsem to vůbec nečekala. Ani po prvním kole to nebylo jasné. Každá z nás je tu velice silná a byla potřeba i trocha štěstí," řekla v cíli Shiffrinová.

Famózní jízdu předvedla ve 2. kole ze čtvrtého místa Holdenerová. Stačila jí na stříbro a švýcarské lyžařce tak zůstává přízvisko "věčně druhá", nikdy totiž žádný slalom nedokázala vyhrát. Smutná bude Dürrová, které opět nevyšlo druhé kolo a stejně jako v sobotu byla čtvrtá.

V Levi ve druhém slalomu panovala lepší viditelnost a na skvěle připravené ledové sjezdovce se do druhého kola dokázala prosadit i řada závodnic s vyššími startovními čísly. Dobrým výkonem se blýskla třeba Zrinka Ljutičová, osmnáctiletá Chorvatka skončila sedmá.

Program Světového poháru pokračuje 26. a 27. listopadu v americkém Killingtonu, kde je na programu obří a klasický slalom.

"V Levi budeme ještě jednu noc, potom poletíme do New Yorku, kde přespíme u mé tety. Následně budeme pokračovat směrem do Killingtonu, kde bychom měli absolvovat dva tři dny tréninku před závody, abych si zvykla na americký sníh. Teď si trošku oddychneme a hurá na další závody," dodala Dubovská.

Slalom žen na SP ve sjezdovém lyžování v Levi (Finsko):

1. Shiffrinová (USA) 1:52,21 (56,86+55,35), 2. Holdenerová (Švýc.) -0,28 (57,07+55,42), 3. Vlhová (SR) -0,68 (56,96+55,93), 4. Dürrová (Něm.) -0,97 (56,93+56,25), 5. Hectorová (Švéd.) -1,42 (57,28+56,35), 6. Popovičová (Chorv.) -1,62 (57,74+56,09), ...18. Dubovská -2,67 (58,14+56,74), Sommerová (obě ČR) nedokončila 1. kolo.

Průběžné pořadí slalomu a SP: 1. Shiffrinová 200, 2. Holdenerová 125, 3. Vlhová 120, 4. Dürrová 100, 5. Hectorová 81, 6. Larssonová (Švéd.) 80, ...14. Dubovská 33.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články