Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Shiffrinová smekla před Ledeckou a řekla: Druhý sport? Tenis, to by byl můj vysněný svět

Hvězdná americká sjezdařka Mikaela Shiffrinová ocenila před Světovým pohárem ve Špindlerově Mlýně českou zimní "obojživelnici" Ester Ledeckou a způsob, jak dokáže na vrcholné úrovni kombinovat dva odlišné sporty. Na tiskové konferenci mimo jiné uvedla, že pokud by si mohla vybrat a dělat dva sporty zároveň, vedle lyžování by zvolila tenis.

Američanka Mikaela Shiffrinová během tréninku ve Špindlerově Mlýně
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Česká olympijská vítězka z Pchjongčchangu na "prkně" i na lyžích v Krkonoších chybí, protože tentokrát dává přednost Světovému poháru na snowboardu.

"A to samo o sobě říká celý příběh. Nemusí vybalancovat jen rozdílné závody, ale dva různé sporty. Umím si představit, jak je složité najít způsob, aby mohla být nejlepší v obou. Pro nás všechny je to něco mimořádného," složila kompliment rivalce Shiffrinová.

"Ale ona je i fajn člověk. Alespoň takový je můj pocit, když se potkáme. Je skvělá," pokračovala lyžařská královna bílých svahů Shiffrinová.

"Je zároveň soustředěná na to, co dělá, a také hodně zábavná. Občas se na svěťáku potkáváme při inspekcích tratí - ostatní holky často odcházejí a my dvě tomu věnujeme delší čas. Koukáme, co a jak. Pokaždé, když ji vidím, je to příjemný pocit," doplnila Američanka.

Na otázku, jaký by si sama zvolila druhý sport, odpověděla víceméně bez zaváhání. "Pokud bych si opravdu mohla vybrat něco, v čem budu automaticky dobrá, beru tenis. To by byl můj vysněný svět. Ale to už by fakt nešlo. Lyžování mi stačí," usmála se.

Mezi tenisovými hvězdami řadí na první místo Švýcara Rogera Federera. "On je nejlepší, ale miluju i Novaka Djokoviče a Rafu Nadala. Ráda jsem sledovala také Andyho Murrayho a jsem nadšená, jak se dere nahoru Dominic Thiem." 

Ze žen jmenovala krajanku Serenu Williamsovou a v poslední době ji baví i japonská světová jednička Naomi Ósakaová. "Má senzační styl," zakončila Shiffrinová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články