Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pro Jansruda skončila sezona. Kvůli kolenu nepojede na své páté olympijské hry

Velká smůla. Kjetil Jansrud kvůli poraněnému levému kolenu přijde o celou sezonu včetně svých pátých olympijských her. Norský sjezdař musí s předním zkříženým vazem i postranními vazy koncem týdne na operaci. Podle národního lyžařského svazu ho čeká pauza šest až devět měsíců. Zranění si přivodil na závodech v Beaver Creeku.

Kjetil Jansrud
zdroj: ČTK/AP autor: Robert F. Bukaty

Šestatřicetiletý Jansrud se zranil v pátečním superobřím slalomu Světového poháru v Beaver Creeku, kde po pádu skončil v ochranných sítích. Po nehodě sice dokázal sjet na lyžích do prostoru cíle, následné vyšetření ale odhalilo poškození kolena.

"Sezona pro mě sice skončila, ale udělám všechno, co je potřeba, abych se vrátil," citoval norský svaz olympijského vítěze v superobřím slalomu ze Soči 2014 a mistra světa ve sjezdu z Aare 2019. Před sezonou přitom Jansrud avizoval, že po páté olympijské účasti ukončí kariéru.

Rodák ze Stavangeru získal pod pěti kruhy celkem pět medailí, na minulých ZOH v Koreji vybojoval stříbro ve sjezdu a bronz v super-G. Vedle zlatá má také dvě stříbra z MS, jeho sbírku zdobí i čtyři malé křišťálové glóby za hodnocení sjezdu a super-G v SP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články