Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Počasí v Lenzerheide neumožnilo Ledecké ani druhý trénink sjezdu

Lyžařky včetně Ester Ledecké se znovu nedostaly v dějišti finále Světového poháru v Lenzerheide k tréninku sjezdu. Už pondělní jízdy mužů a žen musely být kvůli přívalu sněhu odvolány a podmínky ve švýcarském středisku nepustily závodníky na trať ani ke druhému naplánovanému tréninku. Přímý přenos sjezdu sledujte ve středu od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Kvůli sněžení, aktuálnímu počasí se silným větrem a pokračující práci na trati musel být trénink zrušen," oznámili zástupci Mezinárodní lyžařské federace FIS.

Finálové závody sjezdařek i sjezdařů jsou přitom v Lenzerheide na programu ve středu a minimálně jeden trénink se musí podle pravidel uskutečnit. Pokud to počasí dovolí, absolvují lyžaři a lyžařky ve středu dopolední tréninky a následně i závod.

"Pro zítřek jsme ve složité situaci, ale nevzdáváme to. Bude to náročný program. A podle naší předpovědi počasí to nebude jednoduché," naznačil odpoledne po poradě kapitánů ředitel mužských závodů FIS Markus Waldner, že sjezdu vážně hrozí zrušení.

Mužský trénink je v plánu v 9:30, ženský o hodinu později. Ve 12:15 by pak měl startovat mužský závod, od 13:45 by měly jet Ledecká a spol. "Zítra odpoledne by se mělo počasí zlepšit. Věřím, že ve čtvrtek se super-G pojede," dodal Waldner.

Ledecká se vrací na soutěžní svah poprvé od mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo, kde před měsícem skončila ve sjezdu i super-G shodně čtvrtá. Pak chtěla závodit na šampionátu na snowboardu, ale kvůli zdravotním problémům v Rogle nestartovala.

Vítězka prosincového superobřího slalomu SP ve Val d'Isere minulý týden trénovala v italském Livignu. "Začali jsme trochu opatrněji, ale pak už absolvovala tři dny rychlostních tréninků a byla v pohodě," řekl trenér Tomáš Bank.

V hodnocení sjezdu vede před finále Italka Sofia Goggiaová o 70 bodů před domácí obhájkyní trofeje Corinne Suterovou. Ledecká je v pořadí disciplíny osmá. Mezi muži je před posledním závodem sezony v čele Švýcar Beat Feuz.

Případné zrušení sjezdu by ovlivnilo i boj o velký Křišťálový glóbus. V celkovém pořadí by na zrušení rychlostní disciplíny vydělali Francouz Alexis Pinturault na úkor Švýcara Marca Odermatta a Slovenka Petra Vlhová oproti Laře Gutové-Behramiové ze Švýcarska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články