Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Paralelní slalom v Moskvě vyhráli Hirscher a Dürrová

Moskva - Paralelní slalom světového poháru v Moskvě vyhrál rakouský lyžař Marcel Hirscher a díky šestému vítězství v sezoně si upevnil první místo v průběžném pořadí. V závodě žen se z nečekaného prvního triumfu v kariéře radovala Němka Lena Dürrová. Čeští zástupci v závodě pro 16 lyžařů a lyžařek chyběli.

Obhájce velkého Křišťálového glóbu Hirscher v ruské metropoli ve finále porazil Andrého Myhrera ze Švédska, třetí skončil Chorvat Ivica Kostelič. Třiadvacetiletý Rakušan má nyní v pořadí SP díky celkově 18. vítězství v kariéře náskok 214 bodů před druhým Akselem Lundem Svindalem z Norska, který v Moskvě nestartoval.

Překvapením skončil závod žen, v jehož finále jednadvacetiletá Dürrová porazila Veroniku Velezovou-Zuzulovou. Slovenská lyžařka tak přišla o možnost navázat na triumf z novoročního paralelního slalomu v Mnichově.

"Byla to velká zábava. S klasickým a obřím slalomem to nejde srovnávat, ale takhle jsem se dlouho nebavila," řekla po první výhře v kariéře Dürrová, jejímž nejlepším dosavadním výsledkem byla tři šestá místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články