Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Obří slalom v Adelbodenu ovládl Slovinec Kranjec, průběžné vedení patří Kristoffersenovi

Ze šestého místa do čela. Slovinec Žan Kranjec si v Adelbodenu připsal druhé vítezství v kariéře, přestože byl po prvním kole šestý. Druhé místo obsadil ve švýcarském zimním středisku Chorvat Filip Zubčič, jenž se v elitním seriálu dostal na stupně vítězů vůbec poprvé.

Žan Kranjec
zdroj: Reuters

O třetí místo se se ztrátou 64 setin podělili Francouz Victor Muffat-Jeandet a vítěz prosincového obřího slalomu v Alta Badii Henrik Kristoffersen. Norský mistr světa si připsal další pódiové umístění po středečním druhém místě ve slalomu v Madonně del Campiglio a posunul se do čela průběžného pořadí Světového poháru.

"V prvním kole jsem se necítil moc dobře. Ale věděl jsem, že se může stát cokoli, a ve druhém kole už to bylo lepší," uvedl sedmadvacetiletý Kranjec, jenž zaznamenal ve finálové jízdě druhý čas.

Je nám líto, video expirovalo.
Kranjec si podmanil obří slalom v Adelbodenu

"Myslím, že jsem v nejlepší formě svého života. V posledních třech letech se mi dařilo, mám lepší materiál a jsem dobře vybaven na všechny podmínky," dodal rodák z Lublaně, který navázal na vítězství ze Saalbachu v prosinci 2018. Všech šesti pódiových umístění v kariéře dosáhl v obřím slalomu a vede hodnocení disciplíny.

Slibně rozjetý závod nedotáhli k úspěšnému cíli Italové Luca De Aliprandini a Giovanni Borsotti, kterým patřila první dvě místa po úvodním kole a útočili na premiérové stupně vítězů. Poslední muž na startu De Aliprandini ještě na prvním mezičasu zvýšil náskok, pak ale podklouzl na vnitřní lyži a druhé kolo nedokončil. Borsotti klesl na 14. místo.

V neděli je ve švýcarském Adelbodenu na programu slalom.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články