Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Na setinu sekundy stejně. Shiffrinová si s Vlhovou podělily výhru v obřím slalomu v Mariboru

Jeden závod, dvě vítězky. Tak skončil poslední obří slalom Světového poháru před mistrovstvím světa v Mariboru. O triumf se podělily jasná lídryně seriálu Mikaela Shiffrinová, jež neudržela jasné vedení z prvního kola, a Slovenka Petra Vlhová.

Petra Vlhová (vlevo) a Mikaela Shiffrinová
zdroj: REUTERS autor: Borut Zivulovic

Hlavní favoritka z Vailu dosáhla na dvanáctý triumf v sezoně a 55. v seriálu, Vlhová přidala osmé prvenství v kariéře a čtvrté v tomto ročníku. Další pohárový závod v obřím slalomu bude po šampionátu v Aare hostit 8. března Špindlerův Mlýn.

Obě třiadvacetileté rivalky svedly v deštivém Mariboru další ze soubojů této zimy. Shiffrinová po prvním kole vedla před Vlhovou o 48 setin, ale druhé kolo se výrazně lépe povedlo Slovence. "Když jsem viděla Petřinu jízdu, říkala jsem si, že to bude těžké," řekla Shiffrinová.

O náskok přišla, protože Vlhová zajela jasně nejrychlejší čas. "Na konci jsem udělala chybu a netušila, kolik času mě stála. Ale viděla jsem zelené číslo a pak zjistila, že jsme na tom úplně stejně," dodala Shiffrinová, olympijská vítězka v obřím slalomu z loňských Her v Pchjongčchangu.

Během této zimy suverénně první žena hodnocení SP vyhrála obří slalom potřetí, Vlhová podruhé. Na stupně vítězů je tentokrát doprovodila Norka Ragnhild Mowinckelová, jež ztratila v součtu 93 setin.

Jediné Češce na startu Gabriele Capové se jízda vůbec nepovedla. Do cíle prvního kola dojela s mankem 7,70 sekundy a byla klasifikována na 58. místě ze 72 lyžařek, přičemž jedenáct jich závod nedokončilo.

V sobotu se v Mariboru pojede slalom. Světový šampionát v alpském lyžování bude hostit Aare od pondělka, kdy začnou tréninky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články